Инициативният комитет Лозенец приветства заведеното дело срещу негови членове от

...
Инициативният комитет Лозенец приветства заведеното дело срещу негови членове от
Коментари Харесай

ИК Лозенец: Артекс не могат да ни сплашат, нямаме търпение да се видим в съда

Инициативният комитет " Лозенец " приветства заведеното дело против негови членове от строителната компания " Артекс ", обвързвано със прекъсването на градежа на небостъргача " Златен век ". Организацията вижда правосъдната борба като опит да бъде сплашена, само че и като метод да отбрани всички свои изказвания против небостъргача.
" Ние приветстваме опцията да стъпим в правосъдна зала против Артекс. Вече няма да могат да ни споделят, че не сме заинтригувана страна. Сега ще можем непосредствено да защитим всяка една наша дума, всяка една наша теза в съда, ще може да пожелаваме документи, които не можехме да желаеме преди, ще може да получим правосъдно решение, което ще бъде част от правния мир. И тъй като институциите ги е боязън и отхвърлят да работят и да вземат дефинитивни ограничения, приветстваме опцията, ние жителите да изнесем тази борба, с цел да спечелва справедливостта и законността ", изясняват от ИК " Лозенец ".

По-рано през днешния ден стана ясно, че " Артекс " съди представителите на предприемчив комитет " Лозенец " Мариан Башур и Никола Вапцаров за уронване престижа на компанията. Двамата са измежду основателите на митингите, които доведоха до прекъсване градежа на небостъргача " Златен век ".

От инициативния комитет поясняват дейностите на компанията като опит за заплашване и угнетяване на свободата на словото.
" (Целта на това дело е) Да бъде смазана всякаква заблуда, че елементарните жители могат да оповестят или възразят против нарушаването на законите в Република България. Това е наказателна акция против свободното слово, против гражданското общество и против правовата страна. Защото всички публични промени разчитат на жители, които имат смелостта да излязат на улицата и да изкажат свободно своето мнение, да защитят публичния интерес вместо частния ", настояват от комитета.
Исковете на " Артекс " против Вапцаров и Башур са в размер на 200 000 лв. - за разпространняване на " погрешни, оскърбителен и обидни изказвания за компанията, употребявайки всички вероятни средства като обществени мрежи, телевизионни, печатни и онлайн медии. "
Строителната компания ще продължи да търси правата си в съда и против други участници в обвиняванията, поради които компанията губи по 120 000 лева на седмица или общо 840 000 лв. от 15 април 2019 година насам.

От организацията считат, че исковете против тях са " неуместни и голословни " и имат желание да водят правосъдната борба до дъно. " Един подобен иск не е в положение да пречупи волята ни ", безапелационни са от ИК " Лозенец ".

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР