Инициативна група от Плевен открива подписка до Народното събрание с

...
Инициативна група от Плевен открива подписка до Народното събрание с
Коментари Харесай

В Плевен организират подписка за използването на канабис с лечебна цел |

Инициативна група от Плевен открива подписка до Народното събрание с искане да бъде позволено развъждането и потреблението на канабис под надзор за персонални здравни лечебни цели, съобщи Българска телеграфна агенция.

Това заяви през днешния ден в пресклуба на Българска телеграфна агенция доц.д-р Йоанна Петкова - секретар на Съюза на репресираните от комунистическия режим в Плевен, експерт по възрастова и педагогическа логика на психиката, някогашен учител по обществена логика на психиката в Медицински университет - Плевен, университетът във Велико Търново и колежа му в Плевен.

Идеята ни е да потвърдим, че канабисът може да се употребява за лекуване, да бъде прилаган дейно на деца и други нуждаещи се с проблеми, изключително в нервната система. Той въздейства също на кръвоносната и отделителната системи, на всички органи и системи, счита доцент Петкова.

" Организираме подписка от Народното събрание да се позволи канабиса, както е в Германия, Италия, Испания, Израел. Сега експертите са малкo скептични към потреблението му, само че би трябвало да се изследва по-добре опитът в други страни и да се основат условия да бъдат лекувани хората у нас с наши билки, а не да се търсят други лекарствени препарати ", разяснява доц.Петкова.

След журналистически въпрос тя разясни, че би могло да се позволява потребление на канабис от персонален доктор и експерт посредством избрана с протокол персонална доза за ден, месец и година. Имаме лекари, които ни поддържат, добави тя. По думите й експертна група в столицата ще показа научни причини в поддръжка на подписката.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР