Инициативи за стимулиране на икономическите отношения между България и Албания

...
Инициативи за стимулиране на икономическите отношения между България и Албания
Коментари Харесай

България предлага на Албания сътрудничество в IT-сектора

Инициативи за стимулиране на икономическите връзки сред България и Албания бяха разисквани на среща сред зам.-министърът на стопанската система Лилия Иванова и зам.-министърът по европейските и външните работи на Албания Етиен Джафай.

Един от акцентите по време на диалозите беше опцията за районното съдействие по линия на самодейностите за Западните Балкани. Това ще способства за одобряване на доверието, стабилността, сигурността и консолидиране на европейските стандарти за връзките в райони. В тази връзка е значима енергийната, транспортната и цифровата съгласуваност. В рамките на диалога беше сложено и началото на деен разговор за реализирането на съответни ограничения за стимулиране на двустранните връзки. Една от обрисуваните благоприятни условия е организирането на бизнес конгреси и срещи с евентуални албански сътрудници в подтекста на иден през февруари 2020 година бизнес-форум.

Иванова посочи, че българският бизнес може да търси благоприятни условия за съдействие с Албания в IT-сектора, доставките на артикули от хранително-вкусовата индустрия като захарни произведения, консерви, виновност и алкохолни питиета. Българските предприятия могат да намерят пазарна ниша в секторите на химическата, фармацевтичната, стъкларската, текстилната индустрия, електрооборудване, туризъм и други

Българският зам.-министър показа още и съответните ограничения и тласъци, които българското държавно управление ползва за поддръжка и поощряване на вложенията. По нейни думи това са опция за оказване на експертна помощ в региона на облекчение на бизнес-средата и регулациите в региона на поощряване на вложенията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР