Инициативи за спорт и превенция на Съюза на пивоварите привличат

...
Инициативи за спорт и превенция на Съюза на пивоварите привличат
Коментари Харесай

Инициативи за спорт и превенция на Съюза на пивоварите привличат хиляди участници

Инициативи за спорт и предварителна защита на Съюза на пивоварите притеглят хиляди участници
В навечерието на новата образователна година завърши летният стадий на акцията за спорт, предварителна защита и здраве на Съюза на пивоварите в България (СПБ) „ Спортът е по-добрият метод децата да пораснат “.

Програмата включва редица начинания, които разпространяват физическото образование, заниманията навън и общуването сред възрастни и деца, като работещи модели за предварителна защита и здравословен метод на живот. В тазгодишните действия по акцията към този момент се включиха над 11 хиляди участника от София, Пловдив и община Велико Търново.

За поредна година дейни сътрудници на „ Спортът е по-добрият метод децата да пораснат" са: Столична община, Главна дирекция „ Национална полиция ”, Община Велико Търново, Превантивно-информационния център по проблемите на наркоманиите (ПИЦ по ПН) - София, сдруженията „ Св. Иван Рилски ” и „ Янтра 2001 ”, асоциация “Родители “, учебни заведения и юношески центрове.

В рамките на акцията, СПБ за четвърта поредна година си сътрудничи със Столична община по реализирането на стратегиите „ Нашият учебен състезателен празник “ и „ Младежки свят и доброволчество “, като съфинансира спортни събития и усъвършенства средата за физическо образование в редица учебни заведения.

През юни тази година започва и най-новото начинание на Съюза на пивоварите – програмата „ Устойчиви партньорства и начинания “, посредством която по концепция на дарителско съдружие „ Св. Иван Рилски “ на конкурсен принцип са финансирани 13 плана на центровете за работа с деца и младежи в дребните обитаеми места на община Велико Търново. Партньори на самодейността са Общината, сдружението на кметовете „ Янтра 2001 “, Военният университет „ Васил Левски “, Регионалната дирекция за пожарна сигурност и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.
 Съюзът на пивоварите от ден на ден уголемява обществените си начинания по акцията „ Спортът е по-добрият метод децата да пораснат “ Съюзът на пивоварите от ден на ден уголемява обществените си начинания по акцията „ Спортът е по-добрият метод децата да пораснат “ / БГНЕС
„ Разработените и осъществени от младежките центрове на община Велико Търново планове по програмата ни със Съюза на пивоварите са една напълно новаторска самодейност. Никъде другаде няма сходна стратегия, фокусирана единствено върху подрастващите, младежите и фамилиите в дребните обитаеми места. Още повече, че самите деца са създатели и мотори на другите действия и събития, които продължиха през цялата почивка. “, показа госпожа Благовеста Факирова - изпълнителен шеф на съдружие „ Св. Иван Рилски “ и почетен жител на Велико Търново.

Все в този подтекст, през днешния ден, по случай Професионалния празник на огнеборците, в с. Балван е откриването и на две специфични площадки за пожарна и пътна сигурност. Те са построени от Общината с партньорството на Регионалната дирекция за пожарна сигурност и отбрана на популацията, Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, дарителското съдружие „ Св. Иван Рилски “ и Съюза на пивоварите. От през днешния ден те ще могат да бъдат употребявани от всички възпитаници от община Велико Търново в заниманията им за сигурност на придвижването, оказване на първа помощ, реакция при пожари и други бедствия.
 Съюзът на пивоварите от ден на ден уголемява обществените си начинания по акцията „ Спортът е по-добрият метод децата да пораснат “ Съюзът на пивоварите от ден на ден уголемява обществените си начинания по акцията „ Спортът е по-добрият метод децата да пораснат “ / БГНЕС
„ Всяка година, с помощта на партньорствата с ГДНП, общините и неправителствените организации, Съюзът на пивоварите от ден на ден уголемява обществените си начинания по акцията „ Спортът е по-добрият метод децата да пораснат “. За последните две години ние инвестирахме над 62 хиляди лв. в поддръжка на локалните общности и образуване на разнообразни превантивни и спортни прояви в София, община Велико Търново, Пловдив, Пазарджик, Добрич, Рибарица. Тази година дружно с ГДНП ще организираме събития в още две регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи. За нас най-голямото задоволство е, че акцията има от ден на ден участници, все по-голям териториален обсег и се трансформира фактически в стратегия за спорт, предварителна защита и здраве, което демонстрира, че сме избрали правилния път за влияние ”, разяснява изпълнителният шеф на Съюза на пивоварите Ивана Радомирова. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР