Инициативен комитет от плевенското село Лазарово внесе в Общинските съвети

...
Инициативен комитет от плевенското село Лазарово внесе в Общинските съвети
Коментари Харесай

В Лазарово искат референдум за присъединяване на селото към Община Червен бряг

Инициативен комитет от плевенското село Лазарово внесе в Общинските препоръки в Кнежа и Червен бряг подписка с искане за локален референдум, на който жителите да решат дали обитаемото място да се причисли към Община Червен бряг. Преди двайсетина години, също след референдум, цялата Община Кнежа мина от Врачанска в Плевенска област. Сега обаче хората в селото не са единомислещи в желанието да сменят общинския си център.

Лазарово, Кнежа

90 души или към една трета от хората в село Лазарово, са се подписали под настояването за референдум. Инициаторите считат, че транспортните връзки и трудовият пазар на Червен бряг дават повече благоприятни условия.
Милчо Милев, ръководител на Инициативния комитет за референдум: Лазарово постоянно е гравитирало към Червен бряг. Роднините на хората са там. И отиваш към центъра, отиваш към влаковата... към връзки отиваш.
Не всички, обаче утвърждават концепцията селото да се причисли към Община Червен бряг. Кнежа е на по-малко от 10 км., а Червен бряг - на 20.
Йорданка Петрова: Ако ида на Червен бряг, аз би трябвало да дам двойно пари.Петя Гергова: Няма транспорт до такава степен, да вървят за обществени, в борса. Кой ще им поеме на тия хора разноските?
Притесненията са свързани и със промяната на документите. Някои укоряват локалния кмет, че желае смяната поради персонален спор с общинската власт в Кнежа.

Цветан Иванов, кмет на село Лазарово: При мен нещата са кардинални, аз съм трети мандат.
Лазарово не е подценено и получава средства, колкото и по-рано, показва ръководителят на Общинския съвет в Кнежа.

Катя Герговска, ръководител на Общински съвет – Кнежа: Всичко, което кметство Лазарово е поискало, е заложено в бюджет 2018 и се изплаща ритмично по този начин, както би трябвало да бъде.
Общинският съвет в Червен бряг към този момент реши, че не възразява против провеждането на референдум, а Общината в Кнежа върна подписката за премахване на нередности в нея и даде едномесечен период да бъде показана съгласно условията на закона.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР