Инициативен комитет Да спасим Община Септември“ алармира, че въпреки трите

...
Инициативен комитет Да спасим Община Септември“ алармира, че въпреки трите
Коментари Харесай

Граждани алармират, че в община Септември ще добиват в нарушение минерална вода

Инициативен комитет „ Да спасим Община Септември “ сигнализира, че макар трите отхвърли за издаване на позволение от Басейнова дирекция, Община Септември е избрала реализатор за рандеман на минерална вода. Обществената поръчка за създаване на сондажен бунар е на стойност 200 000 лeва, оповестиха от инициативния комитет в писмо, изпратено до медиите. 
Освен неналичието на позволение, каквото е условието по закон, в скандалната процедура няма заложено условие за опит и ценз на изпълнителя. Освен законовите нарушавания, има действителна заплаха при нерегламентираното сондиране да бъде пресушено съществуващото находище на минерална вода, обещано за ръководство на Общината.
В началото на месец юни предприемчив комитет „ Да спасим Община Септември “ подаде сигнал до прокуратурата за процедурата за създаване на сондажен бунар за рандеман на минерална вода. Община Септември получи правото да ръководи минералното находище в с. Варвара от Министерство на околната среда и водите макар митинги на жителите на общината. Преди две години инициативният комитет алармира, че има съществени опасения, че минералната вода се отдава на концесия въз основата на повърхностен и неакуратен отчет за ресурсите на находището, направен от частна компания.
Повече от две години жителите алармират разнообразни институции за нарушаванията на кмета на общината Марин Рачев. Той бе задържан доскоро повече от година при първата интервенция на Специализираната прокуратура против корупцията. Задържането му бе в резултат на изпратено от Софийска градска прокуратура разпореждане през декември 2017 година към Специализирания углавен съд. То включваше 14 тома и 5283 страници доказателствен материал с осъществени нарушавания от кмета на Община Септември.
Марин Рачев беше наказан за укриване на налози в изключително огромни размери, като в края на май т.г. Окръжният съд в Пазарджик запорира имущество и сметки на свързани с него лица и компании, поради иск на КПКОНПИ за над 9 млн. лева Отделно Специализираната прокуратура му повдигна обвинявания за умишлена занемареност и закононарушения по работа за над 200 000 лева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР