Инициативата започва пилотно в София и Бургас с над 40

...
Инициативата започва пилотно в София и Бургас с над 40
Коментари Харесай

Lidl стартира фермерски пазари като още една мярка за реализацията на продукция на регионални производител

Инициативата стартира пилотно в София и Бургас с над 40 дребни производители
София и Бургас са пилотните градове, в които Лидл България започва с организирането на фермерски пазари в поддръжка на дребните български производители и като част от ограниченията по разпореждане 70 на Министерски съвет. Инициативата ще даде още една опция за реализация на продукцията на районни аграрни производители.
Първият фермерски пазар, подсилен от компанията, ще се организира в София от 12-ти до 14-ти юни на паркинга на магазина от веригата на бул. „ Тодор Каблешков “ 28 в ж.к. „ Гоце Делчев “, с работно време от 10 до 19 ч. Около 25 дребни български производители ще оферират разнородни сезонни плодове и зеленчуци като череши, ягоди, домати, картофи, краставици, зелени салати, както и гъби, мед и тинктури, подправки и други
Обособеното място на паркинга ще включва 15 шатри и дървени маси за излагане на стоката с еднопосочно заградено придвижване с входна и изходна точка. Като превантивна мярка против Covid-19 заплащането ще се прави със специфични карти, които клиентите ще получават на входа на пазара. На тях ще се маркират всички направени покупки, като на изхода на пазара клиентите ще правят физическото заплащане и ще получат касовите си бележки.
Инициативата ще продължи и в Бургас в дните от 26-ти до 28-ми юни на паркинга на магазин Lidl на ул. " Проф. Яким Якимов ” №17. Своята продукция ще предложат над 15 дребни районни производители.
Технически уредник на събитията е „ Фармхопинг “ - онлайн фермерски пазар с над 100 ферми, произвеждащи чиста продукция, която е налична за хората от града през онлайн платформа.
За Лидл България 
Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни артикули в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и участва в 32 страни. В България Lidl започва своята активност през 2010 година Днес компанията има 101 магазина в 48 града и близо 3000 чиновници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР