Инициативата започва още през месец ноември, когато в общинска администрация

...
Инициативата започва още през месец ноември, когато в общинска администрация
Коментари Харесай

Частно училище „Д-р Петър Берон“ – София раздаде коледни подаръци в Мездра

Инициативата стартира още през месец ноември, когато в общинска администрация идва писмо от ЧОУ „ Д-р Петър Берон “, подписано от преподавателя Галина Пенева и родителя Даница Обрадович. В него се показва предпочитание да се помогне на деца и самотно живеещи възрастни хора в потребност. С помощта на кмета инж. Генади Събков и шефа на Общинския център за обществени услуги и действия Наталия Христова, са определени 21 фамилии и самотни възрастни хора от Мездра и селата Дърманци, Моравица, Ослен Криводол, както и 50 деца от СУ „ Иван Вазов “.
Така на 19-ти декември, в дните преди Рождество, когато човек отваря сърцето си за положителното, едни микробус с дарове - сладкиши, перилни препарати, пакетирани храни, облекла, книги, обувки дойде в Мездра. Трима малчугани – близнаците Мила и Никола, възпитаници от II клас и третокласника Симеон, дружно с учителя Галина Пенева и родителя Даница Обрадович, пристигнаха да предадат даренията.
Родителка от частното учебно заведение е изразила предпочитание да подари 4000 лев. за лекуване на дребната Сияна, която е родена с малформации и организира скъпо лекуване в чужбина. Майката Десислава Маньовска получи дарението персонално от госпожа Пенева.
Дарителите бяха посрещнати персонално от кмета, където любопитните малчугани научиха забавни неща за нашия град. Г-н Събков от своя страна ги предложения на Средновековния фестивал, който ще се организира през месец май в АК „ Калето “.
Следваща спирка на младите добротворци бе СУ „ Иван Вазов “ Мездра, където задушевно бяха признати от своите връстници, които им се отблагодариха с музикална стратегия.
Пътят на положителното продължи към възрастните самотни хора от Мездра и селата, където бяха раздадени парични суми и предмети от първа нужда.
Дарителската самодейност постави основи на трайни другарства и обещания за последващи срещи и положителни каузи, освен по Коледа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР