Инициативата WIND2WIN с кауза за чисто Черно море анонсира своята

...
Инициативата WIND2WIN с кауза за чисто Черно море анонсира своята
Коментари Харесай

Морската градина в Бургас се сдоби с атрактивни еко-инсталации за събиране на цигарени фасове


Инициативата WIND2WIN с идея за чисто Черно море анонсира своята поредна акция, целяща опазването на околната среда, в частност родното Черноморие. Шест нови еко-инсталации за събиране на отпадъчни цигарени фасове - потвърден топ замърсител на морските плажове, се появиха в Морската градина в Бургас на 17-ти октомври, като ще останат там до края на ноември.
Добилите необятна известност уиндсърф спортисти Илияна Стоилова и Йоан Колев от сърф учебно заведение Акаша, които приковаха публичното внимание към мъчителната тематика за замърсяването на Черно море с пластмаса през септември 2018 година, с прекосяването на цялото ни Черноморие по вода, не престават дейната си акция за отбрана на природата, този път в градски условия. Жителите на основния черноморски град Бургас, към този момент имат една различна алтернатива за понижаване на замърсяването на крайбрежната линия, породено от всеобщото изхвърляне на цигарени угарки, нанасящи не по-малко вреди на околната среда от пластмасовите произведения за еднократна приложимост.
Еко-инсталациите ще останат по алеите на Морската градина в Бургас до края на месец ноември. След това те ще се появят още веднъж в разнообразни местоположения на морския град напролет на 2020 г, а лятото на същата година - по разнообразни черноморски плажове, с цел да доближат посланията на акцията до оптимален брой хора. Само през тази година самодейността WIND2WIN съумя да събере към 3 тона отпадък от българските плажове, с помощта на голям брой доброволци и сътрудници.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР