Инициативата "Три морета" се е доказала като платформа за диалози

...
Инициативата "Три морета" се е доказала като платформа за диалози
Коментари Харесай

Радев: Оптимист съм, че Източна Европа ще станe по-привлекателна за по-мащабни инвестиции

Инициативата "Три морета " се е потвърдила като платформа за разговори като стратегически линии за икономическото развиване посредством енергетиката, превоза и цифровата съгласуваност. Много постоянно приказваме с сътрудниците си. Казваме, че сме реалисти и доста добре разбираме, че това е доста амбициозна и комплицирана цел. Необходимите средства надвишават това, с което разполагаме сега. Междувременно ние добре знаем какъв огромен капацитет имаме, който може да бъде употребен в нашето съдействие, с цел да получим публичната поддръжка, с цел да развиваме другарските връзки, с цел да прилагаме нови новаторски модели, за бизнес партньорството, за интелигентното развиване. През последната година ние всички се движим в тази посока. Бих желал да благодаря на всички вас, че приехте моята покана да участвате в тази шеста среща на върха, да обсъдим вероятностите на тези начинания. Доволен съм, че тук виждам доста участници в София. Това съобщи президентът Румен Радев по време на откриването на бизнес форума към самодейността "Три морета ".

,,За първи път приветстваме от този конгрес управителния шеф на Международния валутен фонд. Имаме впечатляваща делегация от Американския конгрес, който поддържа трансатлантическата връзка, за първи път имаме бизнес представители от Западна Европа, Близкия Изток и Пасифика. Това демонстрира растящия интерес към нашата самодейност, който към този момент придобива освен локално, само че и интернационален престиж. Бих желал да ви благодаря за поддръжката и в това, че ни помогнахте да поканим президента на Гърция. Ние желаеме да развиваме съдействието с нашите съседи'', добави Румен Радев.

По думите му капиталовият фонд продължава да се развива като нов метод към потреблението на частния капитал и бизнес съдействието, обществено-частните партньорства.

Мисля, че това е един модел, който ще може да се развива и мултиплицира за положителни резултати. Само през последните месеци виждаме известни резултати. Имаме три вложения в енергетиката, в превоза и дигитализацията. Надяваме се, че тази динамичност ще се форсира и отсега нататък. Аз съм оптимист за това, че Централна и Източна Европа ще стане по-привлекателна за стратегически вложения от огромен мащаб в границите на Инициативата "Три морета ". Затова България продължава да следва този нов метод по пътя към световните финансови пазари и обществено-частните партньорства. Също по този начин знаем, че като откриваме тази среща на върха и бизнес форума, ние продължаваме да мултиплицираме модела. Говоря за този модел, кото ние използваме и това е посоката, в която би трябвало да се движим и да не забравяме, че като ръководители на страни и държавни управления, би трябвало да подобрим планирането и координацията, с цел да можем да използваме оптимално нашите бюджети и иевропейските фондове и да не забравяме, че има и други възможнисти да подтикваме бизнеса, сподели още президентът.

Според него се постанова да се употребяват новаторски подходи в енергетиката, превоза и цифровата съгласуваност, които да се построяват върху основата на нововъведенията, съдействието в областта на науката и техниката.

,,България пази нова визия за една по-добра съгласуваност в науката, образованието, технологиите, нововъведенията. Затова по време на този конгрес организирахме среща сред Агенциите за нововъведенията в нашите страни и се надяваме, че те ще реализиран забележителен прогрес и споразумение'', акцентира още президентът.

Уважаеми сътрудници, макар че България става координатор на този план в сложни времена, ние продължаваме тази амбициозна активност, с цел да реализираме набелязаните цели, да подобрим координацията и да разтеглим обсега на нашето съдействие. Вярвам, че тази среща и бизнес форумът по-нататък ще разкрият нашия капацитет и ще поддържат нашите благоприятни условия да развиваме съдействието и да сътворяваме резултати и качество. Пожелавам ви триумфи по време на форума и още един път добре пристигнали в България, съобщи още Румен Радев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР