Инициативата Три морета“ предлага на страната ни реална възможност за

...
Инициативата Три морета“ предлага на страната ни реална възможност за
Коментари Харесай

Републиканци за България с критики към българските политици за Три морета

Инициативата „ Три морета “ предлага на страната ни действителна опция за реализиране на по-устойчив стопански напредък и по-бърза и ефикасна конвергенция с останалите страни от района на Триморието и Европейски Съюз посредством повишение на свързаността – транспортна, енергийна и цифрова, което ще отключи необработен досега инертен капацитет за усъвършенстване на производствата, търговията и икономическото съдействие.
Това се споделя в позиция на партия " Републиканци за България ".
 Правителството оказвало опозиция против семейството на Три морета, твърди екипът на Радев Правителството оказвало опозиция против семейството на " Три морета ", твърди екипът на Радев
Ден след абсурда с предварителното завръщане на  президента Радев от Естония екипът на президента оповести елементи към инициа...
От партията приканват тази опция да бъде осъзната час по-скоро от българските политици. " Спешността на това осъзнаване произтича и от обстоятелството, че страната ни получи семейството на срещата на върха на формата през 2021г. и през идната една година ще ръководи самодейността ", споделят републиканците.
Според тях е тревожно, че нито един български политик не поздрави страната ни за постигнатия триумф с формалното връчване на. " Това не е триумф на един президент, това е триумф и опция за страната ни ", се показва в известието.
Още по-обезпокоително за партията е това, че " нито един политик не разяснява срещата на върха всъщност, не загатна какви са заключенията и анализът за вероятностите пред страната ни, по какъв начин ще създадем по този начин, че да се представим освен протоколно „ почтено “, само че и да реализираме практични резултати и осезателен прогрес както за самата самодейност и развиването на района, по този начин и за България – тук е моментът да отбележим, че летвата е вдигната високо от Естония. Никой политик не разяснява какви послания бяха изразени на срещата от сътрудниците ни в подтекста на самодейността, не проучва какви послания насочи на собствен ред българският президент. Вместо това цялото присъединяване на страната ни бе принизено до посредствени мнения за невъзможността да бъде извършено в своята целокупност двустранното посещаване на президента и пропусната публична вечеря в Талин ".
Според републиканците е следващ симптом за неналичието на съгласуваност и съдействие сред Президентската администрация и изпълнителната власт по въпросите на самодейността.
 Румен Петков за Радев и Естония: Просташко институционално държание Румен Петков за Радев и Естония: Просташко институционално държание
Случаят с ковид и абсурда удря България. Това, несъмнено, за Борисов няма никакво значение, него го интересуват шкафчето му и...
" Сигналите за тази липса се ускориха още през юни тази година, когато на среща на външните министри на самодейността, българският представител на равнище зам.-министър съобщи, че е най-добре страната ни да поеме председателството през 2022г., откакто, на срещата през 2019г. в Словения, България към този момент е декларирала предпочитание да ръководи през 2021 година, както и са извършени дипломатически срещи при започване на 2020 година по отношение на наличието на тематиките за българското домакинство през 2021 година Подобно разминаваме е неприятен сигнал към нашите сътрудници, освен тъй като демонстрира неналичието на, само че и тъй като е симптом на неспособността на институциите да се обединят в услуга на значими тематики и в осъществяване на националните интерес ", се показва още в известието.
Републиканците подлагат на критика и Радев за думите му, че " за българското председателство ще е приоритет построяването на явен механизъм за взимане на решения по отношение на избора на планове за финансиране от фонда на самодейността ". Тази поръчка издавала " непознаване на философията и концепцията на фонда, който е ръководен от самостоятелен извънреден финансов консултант - интернационална компания, профилирана в ръководството и привличането на вложения, и решенията за избор на планове за финансиране ще бъдат вземани от този консултант на база пазарна логичност и възвръщаемост на вложенията ".
Друго безпокойствие на екипа на Цветанов е обвързвано със поръчката на президента за целите на българското председателство - те да бъдат в областта на науката и образованието. " Предвид високото равнище на упоритост на самодейността в стратегическо, икономическо и геополитическо отношение, сходен акцент демонстрира ниско равнище на упоритост от страна на България. Без да подценяваме смисъла на науката и образованието, би трябвало да е ясно на всеки политик и експертен анализатор, че те не са обект на високата дипломация, към която се числи Инициативата „ Три морета “, показват републиканците. Те приканват българските политици за по-отговорно държание и по-високо равнище на експертна информираност по въпросите на самодейността.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР