Инициативата Три морета“ предлага на страната ни реална възможност за

...
Инициативата Три морета“ предлага на страната ни реална възможност за
Коментари Харесай

Републиканци за България к.с критики към българските политици за Три морета

Инициативата „ Три морета “ предлага на страната ни действителна опция за реализиране на по-устойчив стопански напредък и по-бърза и ефикасна конвергенция с останалите страни от района на Триморието и Европейски Съюз посредством повишение на свързаността – транспортна, енергийна и цифрова, което ще отключи необработен досега инертен капацитет за усъвършенстване на производствата, търговията и икономическото съдействие.
Това се споделя в позиция на партия " Републиканци за България ".
 Правителството оказвало опозиция против семейството на Три морета, твърди екипът на Радев Правителството оказвало опозиция против семейството на " Три морета ", твърди екипът на Радев
Ден след абсурда с предварителното завръщане на  президента Радев от Естония екипът на президента оповести елементи към инициа...
От партията приканват тази опция да бъде осъзната час по-скоро от българските политици. " Спешността на това осъзнаване произтича и от обстоятелството, че страната ни получи семейството на срещата на върха на формата през 2021г. и през идната една година ще ръководи самодейността ", споделят републиканците.
Според тях е тревожно, че нито един български политик не поздрави страната ни за постигнатия триумф с формалното връчване на. " Това не е триумф на един президент, това е триумф и опция за страната ни ", се показва в известието.
Още по-обезпокоително за партията е това, че " нито един политик не разяснява срещата на върха всъщност, не загатна какви са заключенията и анализът за вероятностите пред страната ни, по какъв начин ще създадем по този начин, че да се представим освен протоколно „ почтено “, само че и да реализираме практични резултати и осезателен прогрес както за самата самодейност и развиването на района, по този начин и за България – тук е моментът да отбележим, че летвата е вдигната високо от Естония. Никой политик не разяснява какви послания бяха изразени на срещата от сътрудниците ни в подтекста на самодейността, не проучва какви послания насочи на собствен ред българският президент. Вместо това цялото присъединяване на страната ни бе принизено до посредствени мнения за невъзможността да бъде извършено в своята целокупност двустранното посещаване на президента и пропусната публична вечеря в Талин ".
Според републиканците е следващ симптом за неналичието на съгласуваност и съдействие сред Президентската администрация и изпълнителната власт по въпросите на самодейността.
 Румен Петков за Радев и Естония: Просташко институционално държание Румен Петков за Радев и Естония: Просташко институционално държание
Случаят с ковид и абсурда удря България. Това, несъмнено, за Борисов няма никакво значение, него го интересуват шкафчето му и...
" Сигналите за тази липса се ускориха още през юни тази година, когато на среща на външните министри на самодейността, българският представител на равнище зам.-министър съобщи, че е най-добре страната ни да поеме председателството през 2022г., откакто, на срещата през 2019г. в Словения, България към този момент е декларирала предпочитание да ръководи през 2021 година, както и са извършени дипломатически срещи при започване на 2020 година по отношение на наличието на тематиките за българското домакинство през 2021 година Подобно разминаваме е неприятен сигнал към нашите сътрудници, освен тъй като демонстрира неналичието на, само че и тъй като е симптом на неспособността на институциите да се обединят в услуга на значими тематики и в осъществяване на националните интерес ", се показва още в известието.
Републиканците подлагат на критика и Радев за думите му, че " за българското председателство ще е приоритет построяването на явен механизъм за взимане на решения по отношение на избора на планове за финансиране от фонда на самодейността ". Тази поръчка издавала " непознаване на философията и концепцията на фонда, който е ръководен от самостоятелен извънреден финансов консултант - интернационална компания, профилирана в ръководството и привличането на вложения, и решенията за избор на планове за финансиране ще бъдат вземани от този консултант на база пазарна логичност и възвръщаемост на вложенията ".
Друго безпокойствие на екипа на Цветанов е обвързвано със поръчката на президента за целите на българското председателство - те да бъдат в областта на науката и образованието. " Предвид високото равнище на упоритост на самодейността в стратегическо, икономическо и геополитическо отношение, сходен акцент демонстрира ниско равнище на упоритост от страна на България. Без да подценяваме смисъла на науката и образованието, би трябвало да е ясно на всеки политик и експертен анализатор, че те не са обект на високата дипломация, към която се числи Инициативата „ Три морета “, показват републиканците. Те приканват българските политици за по-отговорно държание и по-високо равнище на експертна информираност по въпросите на самодейността.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР