Инициативата Три морета може да стане една от основните, която

...
Инициативата Три морета може да стане една от основните, която
Коментари Харесай

Инициативата Три морета може да предизвика ново разделение в ЕС, твърди наш дипломат

" Инициативата " Три морета " може да стане една от главните, която да провокира ново разделяне в Европейския съюз . Трябва да бъдем извънредно деликатни, защото това не е в интерес на България ".

Това сподели пред БНР дипломатът Валентин Радомирски във връзка извършената през вчерашния ден в Талин среща на върха на самодейността " Три морета ", управлявана от естонския президент Керсти Калюлайд, на която на самодейността от Естония.
 Радев отсрочва визитата си в Естония поради ковид
Радев отсрочва визитата си в Естония поради ковид

Президентът организира телефонен диалог с естонския си сътрудник

По думите му България не би трябвало да допусне да попадне в източноевропейски блок, без значение по какъв начин ще бъде наименуван той, който да се опълчва на остарялата Европа . Според дипломата подсилване на връзките с Европа е единственият източник на някакви гаранции за нашата сигурност.

Според него обаче има остарели наслоения сред страните, които биха попречили на някакво обединяване към източноевропейска ос.

" Всички откриватели настояват, че и нициативата " Три морета " има антируски и даже антикитайски темперамент . Тя би трябвало да спре възможни намерения за връзки сред остарялата Западна Европа и тези две страни, които се явяват съществени съперници на Съединени американски щати в този момент ", разяснява Валентин Радомирски.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР