Инициативата Спаси София показа поредния проблем в столицата. В централната

...
Инициативата Спаси София показа поредния проблем в столицата. В централната
Коментари Харесай

Спаси София: Контейнери пречат по улици заради алчността на Център за градска мобилност

Инициативата ”Спаси София ” сподели следващия проблем в столицата. В централната част на града, и освен там, контейнерите за боклук са разхвърлени по улиците, пречат на пешеходците и водачите и загрозяват града.
Разхождате се из центъра на европейската столица на България, наслаждавате се на настъпващата пролет и внезапно на пътя ви се изпречва резервоар за отпадък. Не тъй като сте се разсеяли и сте кривнали към обособения за него джоб в тротоара. Не - той е просто посред тясното място, по което пешеходците би трябвало да пресичат.

Основна причина за този безпорядък е алчността на Център за градска подвижност, които не желаят да се лишат даже от едно паркомясто, с цел да се обособят пространства за контейнерите за боклук. Вина носи и Столичната община, която освен пренебрегва казуса, само че и утвърждава схемите за разполагане. Едно нещо е ясно - защрихованите пространства до кръстовищата са там, с цел да обезпечат видимост и сигурност, а не с цел да са авариен вид за паркиране на коли или занемаряване на кофи за отпадък.

Също факт е, че неналичието на какъвто и да е ред и усърдие от страна на сметоизвозващите компании е грозна картинка от нашето всекидневие. Обслужващите контейнерите не поставят никакви старания да ги подреждат на обозначените им места, в случай че ги има, а ги стоварват както и където могат. Така не просто подвигат непотребен звук, само че и ги повреждат.

Г-жо Йорданка Фандъкова, в естествените градове контейнерите за боклук, изключително в централната градска част, се разполагат в обособени за задачата места и не се позволява да блокират и загрозяват и без друго тесните тротоари. Знаем, че за Вас сходни гледки са незабележими от служебния Мерцедес, само че за пешеходците и туристите, идващи да прегледат София, резервоар, препречващ пътя им е забележима и миризлива проява за неспособността Ви да внесете ред в града.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР