Инициативата С велосипед из Варна събира всички привърженици на безмоторното

...
Инициативата С велосипед из Варна събира всички привърженици на безмоторното
Коментари Харесай

С велосипед из Варна в Деня без автомобили

Инициативата " С велосипед из Варна " събира всички последователи на безмоторното напредване в градски условия. Поводът е Европейският ден без коли, който по традиция се отбелязва на 22-ри септември. Организатори на събитието са велоклуб " Спартак " и Община Варна.

За задачата от 10 ч. до 13 ч. затворени за МПС ще бъдат булевардите " Мария Луиза " и " Осми Приморски полк " (от катедралата " Св. Успение Богородично " до Младежкия дом). Всеки искащ да взе участие в всеобщото каране на колела, може да се включи с едноколесно, двуколесно или триколесно транспортно средство.

Началото е 10.00 ч. пред общината, като маршрутът планува тръгване в посока Катедралния храм, противоположен завой до Дома на флота, след което - каране до кръстовището на бул. " Осми Приморски полк " и бул. " Цар Освободител ". Районът ще бъде подсигурен от екипи на Общинска полиция, КАТ и лекарски екип с кола за спешна помощ.

Доброволци на велоклуб " Спартак ", екипирани със светлоотразителни жилетки, ще бъдат разпределени на пешеходните пътеки и ще обезпечават безвредното прекосяване на пешеходци. За най-малките участници ще бъде обособена обособена площадка за колелета и тротинетки - алеята пред постройката на общината.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР