Инициативата предизвика много дебати и противоречия, след като предложението за

...
Инициативата предизвика много дебати и противоречия, след като предложението за
Коментари Харесай

Предложението за отхвърляне на монархията в Норвегия не мина в парламента

Инициативата провокира доста диспути и несъгласия, откакто предлагането за превръщането на Норвегия в република пристигна от настоящия министър на културата, който единствено преди година постави клетва за преданост към краля, акцентира royalcentral.co.uk.

Гласуването приключи със 134 гласа в интерес на монархията против 35 гласа в интерес на република. През последните години социологическите изследвания демонстрират над 82% поддръжка за норвежкото кралско семейство.

От 35-те депутати, които гласоподаваха за унищожаване на монархията, единствено един се закле в послушание и преданост към краля, откакто предлагането към този момент беше импортирано за гласоподаване. Това е точно министърът на културата Анет Третебергстуен.

За да взе участие в държавното управление, бъдещият министър би трябвало да постави публична клетва въз основа на член 21 от норвежката конституция, която гласи: „ Обещавам и се заклевам да покажа смирение и честност към Конституцията и Краля, за което апелирам Всемогъщия и Всезнаещ Бог да ми помогне ”.

След като норвежците остро осъдиха дейностите на министъра на културата,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР