Инициативата Правосъдие за всеки видя опит за прокурорски преврат срещу

...
Инициативата Правосъдие за всеки видя опит за прокурорски преврат срещу
Коментари Харесай

Правосъдие за всеки: Опит за прокурорски преврат застрашава демокрацията

Инициативата " Правосъдие за всеки " видя " опит за прокурорски прелом " против президента в питането на основния прокурор Иван Гешев до Конституционния съд, обвързвано с следствие против президента, и с оповестените от обвиняването записи със специфични разследващи средства.

В своя позиция организацията показва, че единствено за месец Гешев се трансформира в силовия състезател на политическата сцена и предприе нападателна офанзива против конституционно откритата власт в страната.

" По създание това е опит за прокурорски прелом против законно определения президент - опит, който към този момент заплашва демокрацията и правовата страна. (...) Прокурорската страна закупи приключен тип. При това състояние в дълг на всеки свободен жител се трансформира опълчването на новия тип тирания, която грози правата и свободите на всички ни ", се споделя в позиция на " Правосъдие за всеки ".

Организацията ще сезира Висшия правосъден съвет (ВСС) с искане за формиране на дисциплинарно произвеждане против Гешев за нарушение на Конституцията и ще внесе искане в Народното събрание " за незабавно чуване на основния прокурор за провокираната от него рецесия в държавната власт посредством противозаконното обявяване на записи, направени със СРС ".

Ще направи и предложение до президента за ускорение на консултациите за конституционни промени и за оптимално бързо внасяне в Народното събрание на Конституционния план. От самодейността припомнят и настояването си за необятен публичен и професионален спор за промени в глава " Съдебна власт " на Конституцията, които да бъдат подкрепени от оптимален брой български жители с национална подписка или референдум.

Организацията ще изиска и срещи с всички посланици на страните от Европейски Съюз, на Съединени американски щати и на Англия, както и с представители на Европейската комисия, с цел да ги запознае " с нарушаването на правилата на върховенството на правото, както и с заплахите за демокрацията и свободите на жителите ".

Властта се провали, страната се срутва пред очите и към този момент са застрашени базови права и правила, на ред са жителите, с цел да си върнем страната ", се споделя в позицията на " Правосъдие за всеки ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР