Инициативата Правосъдие за всеки събра за поредна сряда граждани пред

...
Инициативата Правосъдие за всеки събра за поредна сряда граждани пред
Коментари Харесай

“Правосъдие без каскет“ пред Съдебната палата и блокада на „Орлов мост“ на 112-ия протест

Инициативата „ Правосъдие за всеки ” събра за поредна сряда жители пред Съдебната палата с искане за оставката на основния прокурор Иван Гешев , съобщи кореспондент на БГНЕС.

Събитието и през днешния ден минава под надслова “Правосъдие без каскет ”. Междувременно Орлов мост е блокиран от митинг иращи като част от акция в 112-я ден на антиправителствен митинг.

Адвокат Емил Георгиев от самодейността съобщи, че е спрял да брои дните на митинг , тъй като не това е най-важното. „ Важното е да не забравяме за какво излязохме още през лятото, защото първият мотив за огромния митинг беше следващото, по какъв начин да кажа – тежко отклоняване в дейностите на прокуратурата на Република България, и ние като правосъдна организация продължаваме да отстояваме своето искане за оставка или предварително преустановяване на мандата на основния прокурор на Републиката Иван Стоименов Гешев, защото той носи цялата отговорност за това, което се случва в държавното обвиняване ”, сподели Георгиев.

Чрез събитието „ Правосъдие без каскет ”, жителите не престават да обръщат внимание на обществеността за неуредиците в правораздаването и преди всичко в държавното обвиняване. “Аз ще Ви изтъквам един от най-актуалните случаи, където ваш сътрудник публицист беше привикан на разпит, поради това, че е правил информация в Имотния указател не на какъв да е, ами на оня чиновник от НСО, който стана прочут с това, че захвърли българският трикольор при слизането на Христо Иванов на Росенец. Значи, в случай че ние сме стигнали до там, че финансираните с пари на данъкоплатците обществени регистри, в които можем да създадем информация кой какво има и кой не, да служат за това сериозните публицисти да бъдат привиквани да дават сведения, то в действителност заслужаваме даже и още по-тежка оценка от онази, която ни даде Европейският парламент ”, уточни Емил Георгиев.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР