Инициативата Правосъдие за всеки“ организира тази вечер от 18,30 часа

...
Инициативата Правосъдие за всеки“ организира тази вечер от 18,30 часа
Коментари Харесай

Протест под наслов "Правосъдие без каскет" пред Съдебната палата

Инициативата „ Правосъдие за всеки “ провежда довечера от 18,30 часа проява под наслов „ Правосъдие без каскет “ пред Съдебната палата с гледище за оставките освен на основния прокурор Иван Гешев, само че и на целия Висш правосъден съвет, както и за начало на същинска правосъдна промяна.

Тази центрирана към правосъдната система форма на митинг е поради предходно очакване на 23 септември да бъде оповестен отчетът за България по новия механизъм на Европейската комисия за върховенството на правото. 

Според последната информация това би трябвало за стане след седмица, когато отново би трябвало да има митинг, защото „ Правосъдие за всеки “ декларират желание за митинги всяка сряда - в София и в други градове, до реализиране на крайната цел - оставка на Иван Гешев и на избралите го правосъдни кадровици и действителна и дълбока правосъдна промяна.

От самодейността припомнят, че при започване на октомври в Европейския парламент следва сериозна полемика за положението на правосъдната власт, неналичието на промени в прокуратурата и гражданските свободи.

„ В Европа към този момент прогледнаха за тежките дефицити на право, независимост и правдивост в България, въпреки и до неотдавна да затваряха очите си за тези обстоятелства. Сега е моментът да свършим и нашата работа “, се обръщат към жителите от „ Правосъдие за всеки “. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР