Инициативата на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов за

...
Инициативата на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов за
Коментари Харесай

Националната лотария опровергава митове за хазарта

Инициативата на вицепремиера и водач на НФСБ Валери Симеонов за промени в Закона за хазарта, главните от които касаят ограничение на рекламата, провокира самобитен отговор от най-популярната хазартна игра в България – Националната лотария.
В специфичен видеоклип лицето на Националната
лотария – Захари Бахаров, развенчава някои от митовете, които наводниха общественото пространство поради самодейността на Симеонов. Бахаров категорично акцентира, че изброените от него обстоятелства могат да бъдат тествани от всеки. Той натъртва, че продажбата на лотарийни билети е неограничена в 148 страни по света , в това число Съединени американски щати, Англия, Испания и Италия. В 23 страни в Европейски Съюз пък рекламата на хазарта също не е лимитирана .
Припомняме, че директната и непряката реклама на
хазарт, като в член 10, алинея 1: " в това число рекламата на такива игри, ориентирана към малотетни и малолетни лица ", визирайки експлицитната сега възбрана да няма директна реклама на хазарт, ориентирана към деца и младежи. Вместо това, в предлагането на Симеонов и депутатите му премахването на по-горния текст се заменя с думата " непряка ", като се засяга непряката реклама на хазарта. Под " непряка реклама " се схваща " всяка форма на комерсиално обръщение, известие или рекомендация, която включва и название на хазарта игра, или комерсиална марка на уредник на хазартна игра и/или активност върху артикули и артикули, които не са свързани с хазарт ".
Какво още сподели Захари Бахаров - чуйте във видеото:

Бахаров задава и няколко въпроса към вносителите на промените в Закона за
хазарта:
1. Защо беше импортиран скрито нов текст на закона, непрозрачно - без да се разиска с бизнеса, с хората и сектора?
2. Защо се бърза толкоз доста, като даже се прескачат европейските наставления за гласоподаване?
3. Какво се прикрива?
4. Защо се вадят неверни данни?
5. Кой печели от това?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР