Инициативата на Столична община Визия за София“ започва широко обсъждане

...
Инициативата на Столична община Визия за София“ започва широко обсъждане
Коментари Харесай

Инициативата на Столичната община Визия за София“ започва широко обсъждане

Инициативата на Столична община „ Визия за София “ стартира необятно разискване на близо 70 характерни цели и над 450 ограничения за развиването на града. През юни и юли задачите и ограниченията ще бъдат разисквани с жителите на София посредством цифрова анкета, срещи онлайн в разнообразни елементи на София и представително социологическо проучване.

София

„ Включи се в основаването на визия за София “ - с това обръщение общината желае противоположна връзка от жителите по какъв начин може да се усъвършенства градското обмисляне. Избраните цели са в областите Градска и Околна среда, Транспорт, Икономика, Управление, Хора, Идентичност и просвета.
Елен Герджиков - ръководител на Столичен общински съвет: Това е модерният метод да се възнамерява и да се предпостави модерното развиване на един актуален град.  Нови тапи в София поради строителството на метрото Нови тапи в София поради строителството на метрото
Нови тапи в София поради градежа на третия лъч на метрото. От през днешния ден стартира цялостната реорганизация на улица,,Житница ". От Столична община оч...

Работата по плана стартира преди две години. Визия за София ще послужи за основа на всички бъдещи тактики за развиване на града до 2050. Два са главните правилото, на които стъпва - разбор на данни и разговор за бъдещето на града с оптимален брой жители и заинтригувани страни.
Любо Георгиев - началник на екипа: Надявам се всеки да откри нещо за себе си, само че постоянно има опция да добави - т.е. в случай че нещо не мисли, че е отразено, то да ни написа посредством анкетата, която е на уеб страницата, било посредством имейл.
Финалният резултат ще бъде показан и с огромна галерия в градска среда през есента. Той ще бъде препоръчан за приемане от Столичен общински съвет след октомври 2019 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР