Инициативата на Белия дом за разрешаване на палестинско-израелксия конфликт, която

...
Инициативата на Белия дом за разрешаване на палестинско-израелксия конфликт, която
Коментари Харесай

Реакции и коментари след сделката на века

Инициативата на Белия дом за разрешаване на палестинско-израелксия спор, която беше показана през вчерашния ден, раздели интернационалната общественост

Очаквано, палестинците реагираха остро и се оповестиха против договорката. От Организация на обединените нации също възразиха против предлагането и оповестиха, че не престават да стоят зад концепцията за съществуването на две страни, само че в границите от преди 1967 година.

Европейският съюз ще изследва и оцени направените оферти, това съобщи висшият представител на общността за външна политика и сигурност Жозеп Борел.

Според външният министър на Иран - Джавад Зариф, предлагането на Тръмп е " призрачен сън " - както за Близкия изток, по този начин и за целия свят.

 Тръмп разгласи Тръмп разгласи "сделката на века " за Близкия Изток
"Сделката на века ", както стана известна самодейността на Белия дом за Близкия изток, беше оповестена преди минути във Вашингтон. Нейната цел е намиране н...

А в Турция, стотици стачкуваха против проекта пред американските дипломатически задачи. Според висшия консултант към Белия дом - Джаред Къшнър, който е и един от създателите на проекта, палестинците би трябвало добре да помислят преди да отхвърлят предложенията.
Махмуд Абас, президент на Палестина: Ще кажа на сътрудниците Тръмп и Нетаняху - Ерусалим не е за обмен, правата не са за обмен, не се търгуват. И вашата договорка, тази интрига, няма да мине.Джаред Къшнър, старши консултант в Белия дом: Мисля, че палестинците имат потребност от малко време, с цел да осмислят проекта, да го прочетат. Ако те го отхвърлят и не договарят по него, ще се слагат в доста уязвима позиция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР