Инициативата на Белия дом и на Иванка Тръмп за подпомагане

...
Инициативата на Белия дом и на Иванка Тръмп за подпомагане
Коментари Харесай

Инициативата в подкрепа на жените, подета от Иванка Тръмп, обяви субсидии в размер на 27 милиона долара за 14 проекта

Инициативата на Белия дом и на Иванка Тръмп за подкрепяне на дами в разрастващите се страни разгласи първите дотации в размер на 27 милиона $ за 14 плана в 22 страни, множеството от които в Африка, Латинска Америка и Югоизточна Азия, съобщи Асошиейтед прес.

Инициативата за световно развиване и разцвет на дамите бе подета през февруари с първични вложения от 50 милиона $, пристигнали от американската Агенция за интернационално развиване.

Сега малко повече от половината от сумата - 27 милиона $ - е отишла за фонда на самодейността за партньорство с частни компании и други сътрудници.

Първите 14 плана, които получават дял от тази сума в размер на 27 милиона $, са били подбрани от 120 кандидатури.

Проектите целят да оказват помощ на дамите със заетостта и предприемачеството, да им дават благоприятни условия за финансиране и други помощи. Така да вземем за пример в Руанда план ще помогне на дамите на навлязат в бързо развиващия се енергиен бранш. Латиноамериканска самодейност цели да приготви близо 9000 дами за софтуерни работни места в Бразилия, Чили, Мексико, Колумбия и Перу. Друг план е в поддръжка на дамите, работещи в птицеферми в Индонезия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР