Инициативата MOVE Week ще обиколи тази седмица няколко парка в

...
Инициативата MOVE Week ще обиколи тази седмица няколко парка в
Коментари Харесай

Танци и гимнастика за здраве на Пеещите фонтани

Инициативата MOVE Week ще обиколи тази седмица няколко парка в кварталите на града като част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019. Седмото издание на акцията ще се организира от 29 май до 1 юни в четири парка, в които уредниците от BG Бъди деен ще провеждат поредност от осведомителни събития за изгодите от физическата интензивност. Предвидени са и демонстрации, които ще предизвикват хората да упражняват и да се движат повече.

Събитията ще се проведат от 17.0 до 20.00 часа поредно на 28 май в парк „ Белите брези “ в " Южен " ; на 29 май в парк „ Ружа “, в " Западен ", на 30 май в парка на Бунарджик, и на 31 май в Младежки център, до Гребна база.

Всички жители могат да вземат участие, без значение от пол, възраст и обществен статус. Очакват ги разнообразни действия навън, обвързани със спорт и физическа интензивност, както и отворени тренировки в разнообразни фитнес и спортни клубове. През 2018 година присъединяване в MOVEWeek ще вземат над 30 обитаеми места, а програмата в Пловдив ще е една от най-богатите.

Кулминацията на седмицата ще бъде MOVE Weekend в Градската градина, който ще се състои от петък до неделя ( от 1 до 3 юни) с тридневна стратегия, която дава опция на всеки да откри най-подходящия за себе си спорт. Петъчната вечер е отдадена на танците. Целият съботен ден ще е придвижване. Спортни клубове от града ще демонстрират дейностите с демонстрации на Виенския павилион и Пеещите фонтани от 17.00 до 20.00 часа.

Уикендът ще завърши с градски куест в неделя. Това е събитие, което е за всеки и цели да покаже, че да се движиш е занимателно. Участието може да бъде самостоятелно и групово, като всеки от участниците ще получи карта със задания.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР