Инициативата избира най-добрите 300 млади лидери, изобретатели и предприемачи, разпределени

...
Инициативата избира най-добрите 300 млади лидери, изобретатели и предприемачи, разпределени
Коментари Харесай

Три българки в Топ 30 на Forbes за млади европейски лидери

Инициативата избира най-хубавите 300 млади водачи, изобретатели и бизнесмени, разпределени в 10 категории – изкуство и просвета, забавление, право и политика, търговия на дребно и електронна търговия, просвета и опазване на здравето, обществено предприемачество, технологии, медии и маркетинг, промишленост и финанси.

България е показана от 28-годишната Лена Бориславова - отличена в категорията за право и политика, както и 26-годишната Ива Цолова и 29-годишната Росица Заимова, които са класирани поради активността си в региона на общественото предприемачество.

Лена Бориславова е юрист в адвокатската фирма "Георгиев, Тодоров и ко ". Специализира в региона на сливанията и придобиванията, комерсиалните покупко-продажби и договаряния, данъчното и интернационалното финансово право. Подкрепя и задграничните вложения в България, показват създателите на класацията. Бориславова е стипендиант на фондация "Фулбрайт " за 2015-2016 година и магистър по право от Харвардския университет. От 2015 година е член на Софийската адвокатска гилдия. Билa е и юpиcт-лингвиcт ĸъм Cъдa нa Люĸceмбypг.

Ива Цолова е съосновател на онлайн платформата за образование и кариерна поддръжка за хора с увреждания Jamba. Създава я дружно с Йоана Колева през февруари 2017 година и от този момент до декември посредством платформата работа са намерили към 40 души. В края на предходната година планът им стана един от финалистите на самодейността New Europe Top 100, която отличава най-изявените иноватори в Централна и Източна Европа.

Росица Заимова , която е родена в България, само че живее в Белгия, е съосновател и сътрудник в локалната компания Dalberg Data Insights, която създава принадлежности за интерпретиране на данни, посредством които да се вземат решение значими обществени проблеми в региона на интернационалното развиване, филантропичните действия и общественото влияние.

Предимството на българките е в това, че имат достъп до непублични данни, което се оказва от основно значение при даването на подробни данни и разбори на неправителствени организации при провокации като трусове или инфекциозни огнища, показват от Forbes, представени от "Капитал ".

В подреждането за 2018 година участват представители на 34 европейски страни, като за пръв път измежду тях има такива от страни като Беларус и Косово, означават от изданието, което прави тази ранглиста за трети път.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР