Инициативата има за цел да даде повече прозрачност за дейността

...
Инициативата има за цел да даде повече прозрачност за дейността
Коментари Харесай

Светла Несторова стана член на новоучредения Обществен съвет на Индекс на болниците

Инициативата има за цел да даде повече бистрота за активността на лечебните заведения при някои обществено значими диагнози

Председателят на Асоциацията на българските застрахователи Светла Несторова стана член на новоучредения Обществен съвет на самодейността " Индекс на лечебните заведения ". В съвета влизат изтъкнати експерти в областта на опазването на здравето и представители на разнообразни неправителствени и държавни организации. Останалите членове са съвета са: проф. Григор Димитров, шеф " Осигурителни връзки " в БСК; проф. Петко Салчев, Директор на Дирекция " Класификационни системи, стандарти и нововъведения " в НЦОЗА; проф. Тодорка Костадинова, зам.-ректор на МУ-Варна; Оля Василева, шеф на БАТЕЛ; Аркади Шарков, здравен специалист.

Целта на Обществения съвет е да обрисува посоките за развиване на " Индекс на лечебните заведения ", да следи за правилното им осъществяване и да способства за одобряване на главните правила на самодейността: реализиране на по-голяма бистрота в системата на здравеопазването; увеличение на опциите за осведомен избор за лекуване измежду пациентите; косвено повишение качеството на здравната активност в ЛЗ; стимулиране оказването на надзор над активността в болниците; стимулиране на нормативната корекции в областта на опазването на здравето.

Инициативата " Индекс на лечебните заведения " е взаимна разработка на " Галъп интернешънъл " и clinica.bg и има за цел да даде повече бистрота за активността на лечебните заведения при някои обществено значими диагнози. Това усилва опциите за осъществяване на по-добре осведомен избор за лекуване при пациентите и заостря вниманието на експертите върху постигането на по-добри резултати при реализирането на здравната активност.

Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР