Инициативата „Голи са без книги всички народи“ насърчава деца и

...
Инициативата „Голи са без книги всички народи“ насърчава деца и
Коментари Харесай

Вицепрезидентът към българите в чужбина: Да празнуваме заедно Кирило-Методиевото дело

Инициативата „ Голи са без книги всички нации “ предизвиква деца и младежи от българските общности да изразят своята респект към славянските първоучители

По случай Деня на българската култура и просвета и славянската книжовност – 24 май, вицепрезидентът Илияна Йотова  Илияна Йотова Илияна Малинова Йотова е български политик, 5 ти Вицепрезидент на Република България, провежда виртуален конгрес „ Голи са без книги всички нации “. За заглавие на форума са определени мъдрите думи на Константин-Кирил Философ от „ Проглас към Евангелието “.

Целта на самодейността е да насърчи деца и младежи до 18-годишна възраст от българските общности зад граница да почетат делото на славянските първоучители св. св. Кирил и Методий.

Всички искащи могат да се включат с рецитал на стихотворение, с ария, с прочит на обичан български създател или на авторски текст, отдадени на задачата на Светите братя и техните възпитаници. Видео записите не би трябвало да бъдат по-дълги от 3 минути.

За сцена на виртуалния конгрес в навечерието на 24 май вицепрезидентът Йотова дава своя канал в ютуб и формалната си страница във фейсбук. Чрез видео материалите посланията ще доближат до всеки завършек на света.

Записите ще бъдат одобрявани на [email protected] до 22 май 2020 година

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР