- Инициативата #ExperienceWorkDay има за дел да преодолее дистанцията между

...
- Инициативата #ExperienceWorkDay има за дел да преодолее дистанцията между
Коментари Харесай

Adecco Group организира инициативата #ExperienceWorkDay

- Инициативата #ExperienceWorkDay има за дел да преодолее дистанцията сред образованието и пазара на труда;

- Офисът на Adecco Group в България бе посетен от младежи, които вършат първите си стъпки на пазара на труда. Te прекараха един ден един до друг с опитните ръководители на компанията.

За поредна година Adecco Group даде опция на занапред прохождащи на пазара на труда младежи да придобият извънредно скъп опит в работна среда с самодейността #ExperienceWorkDay. Те получиха насоки за първите стъпки в професионалното си развиване в офиса на Adecco Group България в София.
По време на Experience Work Day участниците имаха опцията да видят по какъв начин протича един работен ден на чиновниците на Adecco Group в отделите: човешки запаси, IT, финанси и счетоводство и набиране на личен състав. Младите хора научиха за уменията и характерностите, които работодателите търсят в актуалните бъдещи чиновници, както и тайните на процеса на търсене на работа. По време на интерактивен семинар участниците получиха препоръки за правенето на CV-то си, подготовката им преди изявление и потреблението на обществените мрежи при търсене на работа.
Въпреки ниските равнища на безработица у нас, част от младежите срещат компликации при намирането на работа незабавно след довеждане докрай на образованието си. От своя страна, работодателите подчертават върху нуждата от увеличение набора от уменията на младежите, защото неналичието на такива е съществена спънка за намирането на подобаващи претенденти. Преходът от образование към работа е комплициран развой, при който младите претенденти постоянно се нуждаят от подобаващи насоки, с цел да бъдат по-ефективни и по-малко уплашени.
„ Практическият опит е нужен на младежите, които в този момент приключват. Инициативата Experience Work Day ни дава опция да подкрепим младите надарени хора, защото те могат да придобият персонален опит от работата, която ги интересува, както и да отговорим на всички въпроси, които могат да имат във връзка с процеса на търсене на работа. ", споделя Константинос Милонас, Изпълнителен шеф на Adecco Group за Гърция и България.
„ Това беше едно извънредно скъпо прекарване. В днешно време връзката висши образователни заведения и бизнес е прекратена и проведеният от Adecco България #ExperienceWorkDay е едно школо, което ни даде доста знания за действителната бизнес среда и процеси. Много се веселя да видя, че бизнесът въпреки всичко има интерес към младежите, завършващи образованието си, и е подготвен да ни подаде ръка по пътя към идващия стадий от живота. ", показа един от участниците в програмата Валерия Петкова, бакалавър „ Икономика на Човешките запаси " в УНСС.
Инициативата Experience Work Day е част от програмата CEO for One Month, която цели да подкрепя младите в придобиването на опит и умения, които ще улеснят прехода им от образованието към работния пазар.
Повече информация за програмата " CEO for One Month " можете да откриете тук.
Тук можете да гледате видео от самодейността на Adecco Group Experience work day.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР