Инициативата е отворена и за кандидати от България до 25

...
Инициативата е отворена и за кандидати от България до 25
Коментари Харесай

Microsoft кани университетски екипи в AI конкурс

Инициативата е отворена и за претенденти от България до 25 януари

Образованието се трансформира посредством интелигентни системи и решения
(снимка: Microsoft)

Отбори от България могат да се състезават за присъединяване в интернационалния обучителен лагер „ AI Bootcamp ” в Будапеща, оповестиха от Microsoft. Компанията набира участници за състезанието „ The next AI Guardians ” през 2020 година

България e в листата на страните, в които се предлага опция на локални преподаватели от университетите, научни откриватели и техни студенти да покажат по какъв начин посредством изкуствен интелект (AI) може да се усъвършенства образованието. Желаещите могат да се включат, като аплайват до 25 януари на страницата на The next AI Guardians.

Конкурсът е отворен за присъединяване в над 25 страни, измежду които и България. Поканени са да се включат екипи от 1 откривател и до 4-ма студенти, които имат вяра, че могат да покажат идната огромна концепция, с която ще се промени бъдещето на образованието посредством изкуствен интелект.

The next AI Guardians е опция за всички академични екипи да употребяват капацитета си и най-новите технологии. По време на надпреварата всеки, който се включи, ще може да се учи и да обменя препоръки с някои от водещите експерти в областта на изкуствения разсъдък.

„ Все повече учебните заведения, университети, проучвателен лаборатории и други просветителни институции се трансформират и трансформират посредством интелигентни системи и решения, които оказват помощ на хората да учат и реализират поставените си цели ”, сподели Албена Спасова, която дава отговор за просветителните начинания на Microsoft в 24 страни в Централна и Източна Европа.

Ето и стадиите на осъществяване на състезанието.

Стъпка 1: Време е да съберете тима си. Microsoft предлага да имате до 4-ма студенти и един откривател. Ако е допустимо – и академични преподавател, който да се включи, с цел да ги направлява. Регистрирайте се като тим. След това качете 2-3-минутно видео за задвижвано от изкуствен интелект решение, което може да подкрепи образованието. Срок: 25 януари 2020 година

Стъпка 2: След като бъдат оповестени определените тимове, на 31 януари 2020 година те ще би трябвало да приложат концепцията си на процедура. През този стадий всеки екип ще се възползва от софтуерно и бизнес менторство, подкрепено от Microsoft. Напътстван от своя наставник, всеки дипломиран тим ще има съвещания в Microsoft Teams, с цел да усъвършенства концепцията си и да докара своето демо до финала.

Стъпка 3: В интервала 30 март-03 април всички квалифицирани тимове ще показват концепцията си посредством Teams. Най-добрите пет екипа ще доближат до финала. Отборите спечелили ще бъдат оповестени на 08 април 2020 година от жури. Те ще бъдат поканени на „ AI Bootcamp ” в Будапеща.

Стъпка 4: До 26 май тимовете финалисти ще би трябвало да усъвършенстват всеки обособен подробност от плана си и да се научат по какъв начин да показват концепцията си пред публиката – водещи специалисти в сферата. Финалната гала на „ The next AI Guardians ” ще се състои сред 27 и 29 май в „ AI Bootcamp ” – Будапеща. Там ще се избере най-хубавата концепция с капацитет да усъвършенства образованието на идващото потомство.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР