Инициативата е на морския посланик на добра воля към Международната

...
Инициативата е на морския посланик на добра воля към Международната
Коментари Харесай

Глобална петиция тръгва от България в подкрепа на моряците


Инициативата е на морския дипломат на благосклонност към Международната морска организация (IMO) к.д.п. Андриян Евтимов и се реализира с поддръжката на профилирани морски издания. 

Целта е документът да бъде подписан онлайн от най-малко същия брой хора като блокираните от COVID-19 моряци, след което да се изпрати до държавните управления на страните-членки на IMO с апел за незабавни и незабавни ограничения за допускане напредването на морски лица. 

Към момента остава дребен броят на страните, които позволяват в техни пристанища да се сменят моряци от корабните екипажи, което има директно отрицателно влияние върху тяхното богатство, сигурността на корабоплаването и застрашава глобалните вериги на доставки.

В петицията, налична онлайн на адрес: www.seafarersmatter.com, на вниманието на държавните управления се акцентира, че корабоплаването е гръбнак на международната търговия, а продължаването на настоящите рестриктивни ограничения ще доведе до пагубни последствия за международната стопанска система.

Над 90% от международната търговия се реализира по море, а моряците са тези, които във всяка минута и с персонални ограничения извършват своята задача, осигурявайки веригите на доставки, в това число на здравно съоръжение в битката с пандемията.

Петицията е налична онлайн на адрес: www.seafarersmatter.com
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР