Инициатива за подпомагане на хора, които изпитват затруднения в резултат

...
Инициатива за подпомагане на хора, които изпитват затруднения в резултат
Коментари Харесай

Нова инициатива в подкрепа на нуждаещи се в Стара Загора

Инициатива за подкрепяне на хора, които изпитват усложнения вследствие на рецесията с ковид стартира Сдружение " Брат За Брата " дружно с община Стара Загора. По сметка на сдружението ще се събират средства, с които да се обезпечават хранителнипродукти и всичко, от което имат потребност хора, освободени от работа, в неплатен отпуск, фамилии с дребни деца, такива, които са останали без приходи поради въведените ограничения против COVID-19 . Това стана ясно през днешния ден на онлайн конференция на кмета Живко Тодоров и Антон Лазаров, ръководител на сдружението. 
" Сдружение " Брат За Брата " и община Стара Загора си подаваме ръка. В рамките на сдружението ще се съберат пари, аз персонално ще се заема с това, с познати, другари, хора от бизнеса, аз също ще направя подаяние в сметката на сдружението ", съобщи Тодоров и посочи, че живеещите в квартал " Лозенец " ще могат да се обръщат към друга организация за помощ. 
" Ние сме безпартийни, работим с общината в тази идея, тъй като е по-мащабна и има потребност от по-големи суми, с цел да помогнем на повече хора ", сподели пък Лазаров. Той заяви, че от понеделник, 6 април, представител на организацията ще приема сигнали от жители в потребност на телефон 0884 06 24 98 .
За да се избегнат злоупотреби, ще бъде основана комисия за отсяване на претендентите ,  за което ще оказва помощ Павлина Делчева, шеф на Дирекция " Социално подкрепяне " в Стара Загора. 
Ежедневно на фейсбук страницата на " Брат За Брата " ще се разгласява информация за постъпилите суми по сметката и защо са изхарчени , заяви още Лазаров. 
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 3 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР