Инициатива за облагородяване района на началното училище Св. Софроний Врачански“

...
Инициатива за облагородяване района на началното училище Св. Софроний Врачански“
Коментари Харесай

700 декоративни храсти ще красят района на „Св. Софроний Врачански“ във Враца

Инициатива за облагородяване региона на началното учебно заведение „ Св. Софроний Врачански “ събра днес ученици, родители и учители от образователното заведение. Над 700 декоративни шубраци бяха засадени в околното пространство.
Заедно с деца и родители кметът на Враца Калин Каменов взе присъединяване в проявата: „ Благодаря ви, че през днешния ден дружно облагородяваме нашето учебно заведение. На учениците желая да пожелая един ден да описват на своите деца по какъв начин те са основали тази жива ограда. Затова дано я пазим и поддържаме. Ако желаеме да живеем в чист и спретнат град, би трябвало всеки от нас да поставя изпитание за това “ – с тези думи се обърна кметът към присъстващите.
Антоанета Сиракова, шеф на началното учебно заведение съобщи, че самодейността дава образец на децата по какъв начин би трябвало да се грижим и да опазваме природата. Тя посочи, че събитието се осъществя по концепция на кметът Калин Каменов, който е ръководител на Инициативния комитет за отбелязване на 110 години от основаването на НУ „ Св. Софроний Врачански “ и 280 години от рождението на българския възрожденец. Облагородяването на парка и региона на учебното заведение е част от програмата за честванията.
Малките ученици на НУ „ Св. Софроний Врачански “ дадоха начало на проявата с песни и стихотворения, отдадени на природата. Освен декоративните шубраци бяха боядисани и бордюрите към дръвчетата и детската площадка в двора на учебното заведение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР