Инициатива “Правосъдие за всеки” и Фондация “Кристиан Таков” организира форум

...
Инициатива “Правосъдие за всеки” и Фондация “Кристиан Таков” организира форум
Коментари Харесай

Организации връчват награда за принос към правото на името на доц. Кристиан Таков


Инициатива “Правосъдие за всеки” и Фондация “Кристиан Таков” провежда конгрес “Върховенство на справедливостта и правосъдието”.

По време на събитиетито, което ще стартира във вторник следобяд ще бъдат приети персони със значителен принос в отстояването на върховенството на правото и на европейските полезности за свободата и човешките права, оповестяват от сдруженията.

Сред тях са експерти, свързани с правото, дейни общественици и публицисти със смели позиции и журналистически следствия. Ще бъдат връчени почетни грамоти в седем категории, без парични суми или техен еквивалент, а с гражданско самопризнание за заслуги към обществото. Ще бъдат отличени и студенти и докторанти от състезанието " Съдебната промяна през погледа на младите “.

Награда за повсеместен принос към правото и справедливостта ще бъде връчена в памет на доцент Кристиан Таков. От Фондацията е учредена и специфична премия за “Битка за право и справедливост”, която ще носи неговото име.

Втората част на форума ще бъде полемика: “Общество – независимост – справедливост” с присъединяване на адвокати, публицисти и общественици. Сред тях са Велислав Минеков, Илиян Василев, Николай Хаджигенов, Стефан Левашки, Петя Владимирова, доктор Тони Димов, Асен Йорданов, Александър Кашъмов, ръководителят на съдружие “Правосъдие за всеки” Велислав Величков и други.

Както и първото сходно събитие през 2015 година, и това ще се организира в дните към годишнината от атентата против смелия италиански магистрат Джовани Фалконе. Той почина на 23 април 1992 година край Палермо, откакто реализира прелом в борбата против мафията, напомнят уредниците.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР