Инициатива на Асоциация на Прокурорите в България и Камарата на

...
Инициатива на Асоциация на Прокурорите в България и Камарата на
Коментари Харесай

Правосъдие в бъдещето – прокурори и ученици говорят за право

Инициатива на Асоциация на Прокурорите в България и Камарата на следователите в България

Асоциация на Прокурорите в България (АПБ) и Камарата на следователите в България, с поддръжката на Националната мрежа за децата, подемат самодейността „ Правосъдие в бъдещето – прокурори и възпитаници приказват за право “.

Начинанието се организира в границите на стратегиите на АПБ, ориентирани към подсилване на правата на децата като уязвима група под засилена конституционна и наказателноправна протекция. Магистратите възприемат за значима част от публичната им задача да спомагат за развиването на правосъзнанието и правната просвета у децата в малолетна възраст, като поддържат и напъните на българското учебно заведение в областта на всеобщото общо правно обучение.

Инициативата е част от партньорско съдействие с Камарата на следователите в България и с Мрежата за правна помощ на Националната мрежа за децата.

Официалният старт ще бъде даден на 05 октомври 2022 година в гр. Плевен, където ще се организира първата среща сред магистрати и възпитаници.

Инициативата ще продължи и в други градове на страната със устрема тази интензивност да стане неизменима част от осъществяването на публичната задача на съсловните организации в областта на правораздаването в България.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР