Инишкалтра Юг в Ко Клеър и Лулимор в Ко Килдаре

...
Инишкалтра Юг в Ко Клеър и Лулимор в Ко Килдаре
Коментари Харесай

Анализът на данните от историческото преброяване разкрива райони на Ирландия с най-висок процент на грамотност през 1911 г.

Инишкалтра Юг в Ко Клеър и Лулимор в Ко Килдаре са имали най-голям % на просветеност в Ирландия през 1911 година със 100 %, стана ясно.

Град Donaghadee на Co Down не изоставаше с % от 99,7 %.

Ново цифровизирани таблици от преброяването на Ирландия, 1911 година също идентифицираха окръг Дъблин (с изключение на центъра на града ) като окръгът с най-голям % на просветеност по това време (96,6 процента).

Eimear Crowley, статистик от Централната статистическа работа на Ирландия (CSO), сподели, че констатациите идват във второто издание на техните истории от поредицата Census 1911.

Първата версия от поредицата преглежда оценката и статистиките за популацията, като дава визия за благосъстоянието и бедността в страната по това време.

Тя сподели, че екип от Доброволци от CSO са работили, с цел да разкрият истории от преброяването от 1911 година, а най-новото издание преглежда равнищата на просветеност в Ирландия по това време, дава спомагателна визия...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР