Инго Енгел е един от последните търговци на въглища в

...
Инго Енгел е един от последните търговци на въглища в
Коментари Харесай

Германците се запасяват с въглища за зимата

Инго Енгел е един от последните търговци на въглища в Лайпциг, споделя Euronews. Той щеше да се пенсионира, само че в този момент неговите брикети са доста търсени измежду купувачите. Войната в Украйна и опасенията по отношение на дефицита на газ доведоха до ненадейно възобновление на изкопаемите горива.

Инго Енгел, търговец на въглища, пред Euronews: " Има три пъти повече позвънявания, телефонът просто не стопира да звъни. Лудост някаква. Явно всички са уплашени. Повечето от тях, популярност Богу, към момента имат печка в къщите си. И аз мисля че това също е добра опция на петрола и газа като цена ".

Забравените от мнозина въглища още веднъж се търсят. В завода за брикети на Schwarze Pumpe в Лужица индустриалните линии работят на цялостен потенциал – непрекъснато, даже през летните месеци. Хората се запасяват с въглища за идната зима.

По времето на Германска демократична република в Лайпциг е имало съвсем 30 търговци на въглища, в този момент са единствено четирима. Но в този момент Инго не желае и...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР