Инго Ендрик Ланкау, почетен консул на България в провинция Хесен

...
Инго Ендрик Ланкау, почетен консул на България в провинция Хесен
Коментари Харесай

Почетният консул на България в Хесен гостува в Елена

Инго Ендрик Ланкау, почетен консул на България в провинция Хесен – ФР Германия гостува в Елена. „ Поласкани сме, че нашият дребен град е привлякъл вашето внимание “ – с тези думи кметът инж. Дилян Млъзев посрещна госта и благодари за самодейността на доктор Трифон Юде, ръководител на Германо-българското културно сдружение „ Кирил и Методий “ във Франфурт. В срещата с дипломата участваха ръководителят на Общинския съвет Стоян Златев и общинското управление.

Почетният консул е дълготраен учител по пожарна и спешна сигурност, водещ експерт по образователните дисциплини в тази област, пожарникар-доброволец. Той има значителен принос при обмена на опит и поддръжка за построяването на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ като съвременна европейска конструкция, също и за практиката на доброволните пожарникарски формирования. В тази връзка той се осведоми за доброволното формирование в Елена и заяви, че е прелестно сюрпризиран от работата на Районната противопожарна работа и Районното полицейско ръководство, които посети преди срещата в общината.

Голям интерес почетният консул прояви към работата на Детската лятна академия – една сполучлива взаимна самодейност сред общината, пожарната и полицията. Гостът прегледа и профилираните за тази цел кабинети в Общностния център.

Инго Ендрик Ланкау акцентира, че цел на неговата работа е задълбочаване на съдействието освен в тази област, само че и сред културните институции в България и Хесен, също и побратимяването на градове от двете страни. Кметът Млъзев подари на госта икона на светите равноапостоли Константин и Елена, настойници на града.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР