Инфраструктурният холдинг Atlantia, който е контролиран от фамилия Бенетон е

...
Инфраструктурният холдинг Atlantia, който е контролиран от фамилия Бенетон е
Коментари Харесай

Фамилия Бенетон ще спасява Alitalia

Инфраструктурният холдинг Atlantia, който е следен от фамилия Бенетон е определен за четвърти сътрудник в италианския авиопревозвач Alitalia, предадоха ДПА и ТАСС.

Решението бе взето нощес от държавната железопътна компания Ferrovie dello Stato, водещият акционер в самолетната компания, която с помощта на заем, провиснал от държавното управление, съумя да избегне банкрут. Усилията за спасяването на компанията започнаха при предходния кабинет и към този момент костват не по-малко от 600 милиона евро.

Другите вложители в Alitalia са министерството на стопанската система и американската самолетна компания Delta Air Lines.

Съветът на Ferrovie дефинира Atlantia за сътрудник в работата по активността, обвързвана с Alitalia, наред с Delta Air Lines и министерството на стопанската система и финансите, се показва в известие.

В определения холдинг Atlantia влиза концесионерът Autostrade per l`Italia, чийто лиценз за обслужване на автомобилни пътища, бе лишен от държавното управление след рухването на автомобилния мост в Генуа през август предходната година, при което починаха 43 души, отбелязва ТАСС.

Участието на Atlantia в спасяването на Alitalia буди несъгласия, защото популисткото италианско държавно управление упреква Atlantia за нещастието предходната година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вицепремиерът Луиджи ди Майо, който е отпред на ръководещото Движение " Пет звезди ", даде обещание да няма намаляване на позицията към Atlantia като премия за помощта за избавяне на Alitalia.

Ferrovie dello Stato уточни, че следва да оформи дефинитивно бизнес проект и да направи публично предложение за придобиване, което евентуално ще отнеме няколко седмици, в случай че не и месеци.

Alitalia не е била на облага от 2002 година, а предходният опит през 2008 година самолетната компания да остане под контрола на Италия при премиера Силвио Берлускони не приключи добре.

Компанията бе дадена на консорциум от италиански предприемачи, които не съумяха да подобрят положението й. Etihad купи 49 % от самолетната компания през 2014 година, само че се отдръпна през 2017 година след несполучлив проект за реализиране на доходност на авиопревозвача.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР