Инфраструктурните придобивки на Варна през последните години нерядко са колкото

...
Инфраструктурните придобивки на Варна през последните години нерядко са колкото
Коментари Харесай

Яйце, влакче на ужасите или космодрум: 4 топ реакции заради новото „криво” кръгово във Варна

Инфраструктурните придобивки на Варна през последните години нерядко са колкото мотив за горделивост за морската ни столица (и изключително за локалната власт), толкоз и източник на иронични мнения и откровени подозрения в качествата на проектанти и строители от страна на най-малко част от жителите на града.

Такъв е и казусът с новото огромно кръгово кръстовище, което е част от мегапроекта за бул. „ Васил Левски”. Ремонтът към този момент опъна нервите на водачите, а също така и коства на локалния футболен „ Спартак” част от стадиона на отбора.
Ново кръгово кръстовище във Варна провокира вълна от неодобрение Денивелацията е толкоз сериозна, че водачите нямат никаква видимост
Сега меко казано смесени реакции провокира и кръговото… което не е тъкмо кръг, а по-скоро елипса, освен това – с много сериозен надолнище.

Съоръжението, което евентуално може да претендира за уникалност най-малко в районен мащаб, стана мотив за най-различни мнения в обществените мрежи.

Празнично

Погледнато от горната страна, т.нар кръгово придобива смисъл. Особено с оглед идния празник.
Снимка:
Опасенията на мнозина обаче са, че след стартиране на цялото трасе всеки ден ще е Великден – единствено че не с чукнати яйца, а с чукнати коли.

Какво беше, а какво стана

Официалното пояснение на проектанта за сериозното разминаване сред визуализация и реалност е, че околните здания не са разрешавали хоризонтално кръгово.

„ Тук не сме позволили нито един компромис, само че всички детайли на самото кръстовище са на ръба на нормите за проектиране”, призна пред камерата на bTV инж. Недялко Иванов.
Снимка:
От Камарата на архитектите пък приканиха за законови промени, които да подсигуряват, че сходни планове ще минават през публично разискване преди реализацията си.

Не сме дораснали за подобен план

Потребителят Ross Abajiev има своя доктрина за появяването на пътния овал, като напомня, че мостри на архитектурата и международното културно завещание като пирамидите също не са били оценени във времената на своя строеж.
Снимка:
„ Само висшите кръгове знаели, че уличното придвижване е последна грижа, когато от дълбокия космос се чака да се спусне на инспекция Богът на строителите за този ръкав на Галактиката. И какво ще стане, когато той надникне от орбита и каже „ Да ви се*а на кръговото!” Нали би трябвало да може да се спусне под ъгъл и да намести телеса на хубаво солидно тоалетно клекало и да си свърши умерено и комфортно божествената работа”, написа той.

„ Литература”, ще кажете вие. „ А дали не е освен това?”, ще запитам аз.

Може да бъде и доста по-просто

Освен електрически коли и ракети за многократна приложимост, Елън Мъск се занимава и с тунели и под земята превоз. Решенията му не са толкоз авангардни, колкото множеството от ремонтите и реконструкциите у нас, само че, въпреки всичко, по какъв начин ли би изглеждал един български град, в който на милиардера му е разрешено да осъществя всяка една от своите екстравагантни хрумвания?
Снимка:
Със сигурност един космодрум би бил забавно допълнение към градския пейзаж. Не колкото още един Аспарухов мост, който да поеме тежкия трафик, само че все пак…
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР