Инфраструктурните аномалии у нас продължават. Този път адресът е жилищен

...
Инфраструктурните аномалии у нас продължават. Този път адресът е жилищен
Коментари Харесай

Само в България: Разварят едно хубаво нещо, за да сложат друго

Инфраструктурните аномалии у нас не престават. Този път адресът е жилищен блок в Силистра. На сантиметри от него е построена велоалея на мястото на зелени площи „ Никакво разстояние няма, тя самата алея за велосипедистите влиза в блока. Колоездачите ще се ръкостискат със притежателите тук ли? “, пита Петранка Петрова, която живее в блока.

„ Минава навръх 10 сантиметра от жилищната кооперация. И какви велосипедисти ще минат от тук? “, добави Мирослав Върбанов, представен от bTV.

Живущите са подали сигнал в общината, само че от там из декларират, че планът е обнародван на уеб страницата им още през 2020 година и е координиран с всички виновни институции, а законът е спазен.

Още един път желая да се извиня на тези жители за неудобствата, които им сътворяваме, само че като се огледа макрорамката, като се видят преимуществата и публичния интерес, по този начин да го кажем, всеки може да направи малко взаимни отстъпки със своите персонални условия “, споделя заместник-кметът на община Силистра инж. Тихомир Борачев.

Хората споделят, че не са били предизвестени за новата алея. Така в този момент градинката пред блока им, за която са се грижели, е унищожена.

От общината признават, че са позволили неточност. „ Ще водим специфични диалози с жителите на местата, където следва да бъдат изграждани “, споделя зам.-кметът на община Силистра.

Местната власт възнамерява да построи още повече от 7 километра велоалеи - със слънчев парк със зарядни станции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР