Инфраструктурата на индустриалната зона Божурище ще се развива с три

...
Инфраструктурата на индустриалната зона Божурище ще се развива с три
Коментари Харесай

Метрото може да стигне до индустриалната зона "Божурище"

Инфраструктурата на индустриалната зона " Божурище " ще се развива с три плана, единият от които включва уголемение на метрото, което да минава от горната страна. Това заяви пред медиите министърът на стопанската система Емил Караниколов, представен от Българска телеграфна агенция. Друга обсъждана концепция е оттова да минава жп транспорт.

На уеб страницата на зоната също се дава обещание там да бъде построена спирка на метрото в близко бъдеще. Идеи за строителство на метро до Божурище и Банкя бяха дефинирани от участници в състезанието за основен проектант на София преди година. Кметовете на крайградските общини също се сплотяват към настояването за по-лесен достъп до метрото в столицата. В момента в града се строи третият метродиаметър, който би трябвало да свърже североизточната и югозападната част на града - кварталите " Левски " и " Горна баня ", до момента в който Божурище се намира строго на запад.

Миналата седмица представител на немската компания " Бер-Хелла Термоконтрол ", която има намерение да утрои инвестицията си до 150 млн. лева, се оплака на Караниколов от положението на пътната инфраструктура и логистиката в зона " Божурище ".

Днес от думите на министъра не схваща, че в плановете за възстановяване на изискванията в зоната са въвлечени министерствата на превоза и районното развиване, пътната организация и Столичната община. С министъра на районното развиване към този момент е разисквана тематика с идното строителство на пътища на правилото на публично-частно партньорство. Работи се и по въпроса за електропреносната мрежа на територията на зоната, за което има план, като тя ще бъде построена от ЧЕЗ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР