Инфраструктурата и разширяването на детската градина в Марково, посочи като

...
Инфраструктурата и разширяването на детската градина в Марково, посочи като
Коментари Харесай

Ремонти по пътищата и разширяване на детската градина в Марково – приоритет на Община „Родопи”

Инфраструктурата и разширението на детската градина в Марково, уточни като предпочитани за селото кметът Павел Михайлов в работата на общината през актуалната година.

„ Важно е да продължи развиването на община „ Родопи “ като зелен жилищен регион, с вложенията за възобновяване и възобновяване на инфраструктурата, разширение и градеж на нови детски градини и основаване на условия за развиване на бизнеса. “ Това сподели кметът на община „ Родопи “ Павел Михайлов на среща с поданици на село Марково. Събранието е част от поредност от начинания, които Михайлов провежда по обитаемоте места, с цел да запознае хората с целите в работата за общината тази година, както и да направи самобитен доклад за свършеното от началото на мандата досега.

Отчет за активността си направи и кмета на Марково Десислава Терзиева. На събранието участваха ръководителят на Общински съвет “Родопи “ Георги Цанков, заместник-кметът на общината Емилия Иванова, общинските съветници от Марково Ангел Рахов, Йордан Божков и Георги Кръстев.

С нова двуетажна постройка ще бъде разширена детската градина в село Марково. Само за последните две години обитаемото място е повишено с над 1300 души и е най-бързо разрастващото се село в община „ Родопи “.

„ Затова е значимо за младежите да имаме детски градини, места за спорт и игра на децата и по-добри условия за живот “, уточни кметът Павел Михайлов и добави, че обществената политика е един от главните задължения на управлението на община „ Родопи “.

Инфраструктурата е другото, върху което общината продължава да работи. Предвидени са средства за ремонт на основната улица „ Захари Стоянов “ и дотъкмяване на реконструкцията на улица „ Трети март “, която е една от най-дългите в Марково. Ремонтът на ул. “Иван Вазов “ към този момент стартира. Ще бъде построена нова детска площадка в известния за марковци огромен парк.

През тази година управлението на общината продължава патриотичната самодейност и ще финансира изработването на монумент на националния воин на българската независимост Васил Левски. Бюстът на Апостола ще бъде ситуиран в дребния парк на селото.

Един от сериозните капиталови планове за тази година е цялостна рехабилитация на околовръстното шосе на селото – улица „ Източна “.

„ Това е най-значимият обект, който желаеме да осъществяваме тази година. Така ще успеем да контролираме придвижването и да изведем тежкия трафик от и към хижа „ Здравец “, който в този момент минава през центъра на Марково “, разяснява още Михайлов. Той осведоми хората, че общината работи и по планове за създаване на канализация на вилната зона в селото и основни колектори 1, 2 и 3.

Председателят на общински съвет „ Родопи “ Георги Цанков похвали положителната работа сред общинския съвет и администрацията. Анализът демонстрира, че взетите решения за предходната 2021 година са 778, което прави Общински съвет “Родопи “ вторият най-работещ общински съвет след столичния. За 2020 година решенията са 538, а за 2019 единствено 313.

„ Новото управление на общината си сложи за цел смяна на модела на ръководство и резултатите към този момент са забележими. Решенията, които взима общинският съвет по предложение на кмета и общинската администрация на „ Родопи “ обезпечават положителни условия за вложения и спокоен и добър живот за жителите на общината “, разяснява Георги Цанков.

Кметът на село Марково Десислава Терзиева благодари на хората за интензивността им във всички начинания и поддръжката им към работата на кметството.

„ Наясно сме с всеки един проблем на Марково, те не са малко, само че се надявам, че с общи старания на общинското управление и съветниците от Общински съвет “Родопи “ да продължим да работим, с цел да ги решаваме “, сподели Терзиева.

До момента общината е вложила в възстановяване на уличната мрежа в Марково с главен ремонт на част от улица „ Трети март “ и улица „ Тракия “. Със лични средства беше реновиран Младежкият дом и осъществен ремонт на отоплителната апаратура и санитарните възли на детската градина. За 100-годишния празник беше санирано учебно заведение „ Св. Св. Кирил и Методий “ в Марково. Изградена бе фитнес площадка и нова детска площадка, финансирана по ПУДООС.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР