Информацията за вируса е много противоречива в световен мащаб. Очаквахме

...
Информацията за вируса е много противоречива в световен мащаб. Очаквахме
Коментари Харесай

Д-р Костадин Ангелов: Информацията за коронавируса е много противоречива в световен мащаб

Информацията за вируса е доста спорна в международен мащаб. Очаквахме с проявлението на температурите той да стартира да се държи като другите коронавирси и да стартира да изчезва. Виждаме, че понижава броят на пациентите, които постъпват в лечебни заведения. Това до известна степен ни успокоява. Това съобщи в Нова телевизия „ Здравей, България " изпълнителният шеф на УМБАЛ „ Александровска " проф. доктор Костадин Ангелов.

В момента има нарастване на случаите, което съгласно мен е втора вълна. Това се дължи на неналичието на дисциплинираност от страна на хората. Физическата и обществената отдалеченост са доста значими. Събирания на доста хора в едно пространство не би трябвало да се случват, сподели още Ангелов. Не е значим единствено броят на болните, само че и тяхната клинична картина, уточни той. Според него не се чака налагане на нови всеобщи рестриктивни ограничения.

Ангелов е безапелационен, че при признаци незабавно би трябвало да се потърси доктор, който да реши дали има потребност от болнично лекуване, а не да се избира самолечение.

Относно новината, че Григор Димитров също е измежду инфектираните с ковид, той разяснява, че първо би трябвало да се търсят контактните лица, тези които са били в директен контакт с него, а по-късно и тези, които са били на втора линия, т.е. контактните лица на контактните.

Проф. Ангелов добави, че всички проби ще бъдат за сметка на страната. Григор също ще уточни с кого е бил в контакт, чакаме и хората сами да се свържат с РЗИ. Най-важното нещо е тези хора да бъдат изолирани, с цел да се лимитират контактите им. Прави се проучване на всички контактни от първи ред, сподели още той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР