Информацията за шпионския скандал вероятно е дошла от чужди служби.

...
Информацията за шпионския скандал вероятно е дошла от чужди служби.
Коментари Харесай

Чужди служби разкрили шпионския скандал, смята бивш министър

Информацията за шпионския скандал евентуално е пристигнала от непознати служби. Tя е била с меродавен и безапелационен темперамент, щом се подхващат тези дейности – да бъдат задържани български жители с доста съществени обвинявания, сподели пред bTV някогашният министър на защитата Николай Ненчев.
Според прокуратурата проект с присъединяване на водача на придвижване " Русофили " Николай Малинов и задгранични организации е предвиждал закупуване на активи за стотици милиони, финансиране посредством тях на медии и основаване на партия, която да промени геополитическата ориентировка на България в посока към Русия.
" Освен това, в случай че тази информация е получена от непознати служби, те не са длъжни да осведомят президента. А в случай че в тази информация е махленски и българският президент, то ние влизаме в доста тежка институционална, политическа и рецесия на държавността ", сподели още Николай Ненчев.
Той напомни, че президентът Радев излезе с доста ясна и безапелационна позиция, в която съобщи, че има потребност от спомагателни доказателства.
" Това ме кара да мисля, че страната е в доста тежка рецесия. Ако тези дейности са подхванати без знанието на президента, това е прекомерно съществено. По силата на закона той, ръководителят на Народното събрание и министър председателят получават еднакъв по размер информация ", сподели още някогашният министър на защитата.
Според Николай Ненчев има две хипотези. Едната е президентът да не е бил известен – това насочва вниманието към вътрешно институционален проблем – т.е. " чупим " страната, означи Ненчев.
Той означи още, че въпреки това, в случай че президентът е бил известен и той опроверга това, то няма противоположна информация от ДАНС, които да кажат: " Ние ви уведомихме, ето го отчета ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР