Информацията за руските дипломати получихме от прокуратурата в деня, в

...
Информацията за руските дипломати получихме от прокуратурата в деня, в
Коментари Харесай

Захариева очаква Москва да ни разбере

" Информацията за съветските дипломати получихме от прокуратурата в деня, в който тя направи прессъобщението си. Затова и извикахме съветския дипломат в министерството - естествена дипломатическа процедура ". Това сподели външният министър Екатерина Захариева в предаването " Лице в лице " по bTV.

" Нямаше по какъв начин Външно да не реагира. Вярвам, че няма да има утежняване на връзките си с Русия, само че нямахме различен избор - трябваше да действаме по метода, по който го направихме ", сподели още тя.

По отношение на четиримата българи в Уханв Китай Захариема сподели, че Външно е непрекъснат контакт с тях.

" Все още никоя страна не е е извела своите жители. И четиримата българи желаят да се върнат, те са добре към този момент, дано да съблюдават напътствията на китайските управляващи. Готови сме да изпратим и държавния аероплан ", увери тя.

По мотив Брекзит Захариева сподели, че е огромна вероятността от следващата година да пътуваме с паспорти до Лондон.

" До края на тази година смяна в статута на българите в Англия няма да има, това е временен интервал. Все още не е ясно дали ще пътуваме с персонални карти или паспорти до Англия, само че огромна е вероятността да се изискват отсега нататък паспорти ", добави Захариева.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР