Информацията за ресора на България в ЕК – Образование и

...
Информацията за ресора на България в ЕК – Образование и
Коментари Харесай

Евродепутатът Емил Радев от ГЕРБ обясни защо сега не бивало България да влиза в Шенген

" Информацията за ресора на България в Европейска комисия – " Образование и просвета ", евентуално не е достоверна, самата Еврокомисия я опроверга. Съвсем в ранна фаза по структурирането на новата Европейска комисия сме, безусловно преди часове станаха ясни всички излъчени претенденти за комисари. Рано е да се каже кой ще е ресорът на нашия еврокомисар и до момента в който няма изцяло структуриране на Европейска комисия, няма по какъв начин да се каже, че една или друга страна е договорила даден сектор ".

``
реклама

Така разяснява информацията, че България най-вероятно ще получи сектор " Образование и просвета " в новата Европейска комисия евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев пред БТВ, написа Actualno.com. Образованието и културата, в случай че по този начин бъде структуриран този сектор, ще има през идващия програмен интервал над 45 милиарда евро бюджет, посочи още той. " Има огромна битка за ресорите, само че самият ръководител на Европейска комисия означи, че би трябвало да се върне салдото, който беше нарушен с излъчването на петте огромни в европейските институции ", сподели още Радев.

Точно в този миг в нашата съседка Гърция текат процеси, които са рискови за националната ни сигурност. Така евродепутатът Емил Радев изясни думите на премиера Бойко Борисов, че тъкмо в този миг не е преференциално за България да влиза в Шенген. Той напомни, че по този начин или другояче в шенгенското пространство има възобновени гранични инспекции, написа БГНЕС. " Над 70 000 мигранти има по островите, пренаселиха се мигрантските лагери там. Гърция стартира да извозва от островите северно от Солун огромен брой мигранти и доста повече зачестиха опитите да се минава българо-гръцката граница ", изясни евродепутатът. По думите му за България е било значимо важно да има цялостен достъп до осведомителните системи на Шенген, тъй като това ни пази от тероризъм и проведена престъпност.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР