Информацията за ресора на България - образование и култура не

...
Информацията за ресора на България - образование и култура не
Коментари Харесай

Емил Радев обясни разпределени ли са ресорите в новата ЕК

Информацията за ресора на България - обучение и просвета не е вярна. Самата Еврокомисия опроверга тази таблица. Формирането на новата комисия към момента е в ранна фаза. Това разяснява евродепутатът Емил Радев в ефира на bTV.

„ Само преди 24 часа стана явен италианският евродепутат. Все още се вършат съвещания със страните-членки “, акцентира той.

Той напомни, че ресорът "Образование и просвета " в идващия програмен интервал ще разполага с 45 милиарда евро. Но дано до оставим госпожа Фон дер Лайен да приключи процеса “, сподели Радев.

„ Има огромна битка за ресорите. Самата ръководителка на Еврокомисията сподели, че с ресорите би трябвало да се върне салдото, който бе нарушен с излъчването на петте огромни на главните постове “, разяснява евродепутатът от ГЕРБ.

Радев изясни променената позиция на Бойко Борисов за влизането на България в Шенген. „ Точно в този миг в нашата съседка Гърция има обстановка, която е рискова за националната ни сигурност. Над 70 000 мигранти има по островите, Гърция стартира да ги извозва към вътрешността и натискът да отиват към Западна Европа се ускори “.

Той напомни, че по този начин или другояче в шенгенското пространство има възобновени гранични инспекции.

„ За България беше доста значимо да имаме цялостен достъп до осведомителните системи и ние го имаме, тъй като това ни пази от тероризъм и проведена престъпност “, сподели Радев.

Според него Европейски Съюз е податлив да даде пролонгация на Англия до 31 януари, с цел да има договорка. Той уточни. че правата на българите и другите европейци ще бъдат предпазени.

Радев уточни, че доста се радва, че Кристалина Георгиева към този момент е единствен претендент за МВФ, и че такива дами като нея и Мария Габриел заемат толкоз значими постове в международен мащаб.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР