Информацията за продадени вчера 60 000 мегаватчаса природен газ на

...
Информацията за продадени вчера 60 000 мегаватчаса природен газ на
Коментари Харесай

Булгаргаз: Не отговаря на истината, че 60 000 MWh са продадени на определени фирми

Информацията за продадени през вчерашния ден 60 000 мегаватчаса природен газ на избрани компании не дава отговор на истината, оповестиха от " Булгаргаз ".

Предвид спецификата на борсовата търговия на природен газ, след осъществена инспекция, бе открито, че от общия микс на количествата природен газ, " Булгаргаз " ЕАД е осъществило непотребните количества, които всекидневно се дължат на по-ниското ползване през почивните дни, на държавната борса " Газов Хъб Балкан " ЕАД.
" Изнесената информация за продадените от " Булгаргаз " ЕАД количества природен газ изрично не дава отговор на фактически продадените, които за посочения интервал са 37 000 MWh. Тези количества са продадени за възстановяване на финансовото положение на сдружението, поради завареното състояние от новия СД на " Булгаргаз " ЕАД ", акцентират от сдружението.

При направения разбор се откри, че осъществената цена от осъществените борсови покупко-продажби е по-висока от тази, която " Булгаргаз " ЕАД би получило при положение на позитивен дисбаланс към " Булгартрансгаз " ЕАД, заради неосвобождаване на непотребните количества. Предвид финансовото положение, наследено от бившето управление на сдружението, изразяващо се в дефицит на средства, възобновяване на нарушавания паричен поток е от голямо значение за активността на сдружението, обвързвана със сигурността и непрекъснатостта на доставките за страната.

Ръководството на сдружението подхваща всички нужни дейности, в границите на закона и в изискванията на цялостна бистрота, да обезпечи финансов запас, който да подсигурява активността на сдружението, като публичен снабдител и участник на пазара на природен газ.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР