Информацията за нов инцидент с пътници, влезли в България през

...
Информацията за нов инцидент с пътници, влезли в България през
Коментари Харесай

Гранична полиция отрече да има нов случай на влезли без проверка пътници у нас

Информацията за нов случай с пасажери, влезнали в България през летище " София ", без да преминат граничен надзор, изрично не е вярна, оповестиха за Българска национална телевизия от Гранична полиция.

Полетът СБ 462 от Амстердам е кацнал на 27 март на летище " София " с 23 минути забавяне. В 14:31 ч. първият пасажер от полета влиза в салона за идване, като към този миг на работа са четирима чиновници на Гранична полиция.

Минута по-късно в обработката на пътникопотока се включва още един граничен служител на реда. В 14:46 ч. завършва обработката на всички 103-ма души.

Всичко това излиза наяве, откакто Министерство на вътрешните работи и Гранична полиция са създали цялостен обзор от видеозаписите на автоматизираните работни места на граничните служители на реда и от охранителните видеокамери на летище " София ", оповестиха от Гранична полиция.

На 20 март половината пасажери на полет от Париж влязоха необезпокоявани, без инспекция в страната заради липса на чиновници на гишетата. По случая беше формирана вътрешна инспекция, чиито резултати към момента не са оповестени. Инцидентът се счита за риск за националната сигурност. Премиерът Борисов изиска отговорните граничари да бъдат осъдени. След инспекция Валентин Радев съобщи, че ще бъдат отстранени 13 гранични служители на реда, виновни за пропуща.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР