Информацията, прогнозите и предупрежденията на партньорите ни от ЕС и

...
Информацията, прогнозите и предупрежденията на партньорите ни от ЕС и
Коментари Харесай

Станислав Анастасов: Сега е важно всички власти да говорим в един глас

Информацията, прогнозите и предизвестията на сътрудниците ни от Европейски Съюз и НАТО се оказаха изцяло правилни. Това разяснява зам.-председателят на Движение за права и свободи Станислав Анастасов в изявление за Българска национална телевизия във връзка войната в Украйна.

Парламентът одобри декларацията с българската позиция, въпреки и мъчно. Искам да припомня, че още във вторник, 22 февруари, когато трябваше да обсъдим противозаконното признание на Донецката и Луганската национални републики от страна на Руската федерация, ние от Движение за права и свободи призовавахме през целия ден да има обща декларация на всички парламентарни групи. И в случай че поради една или две групи не може да се одобри обща декларация, то да има оптимално необятен консенсус на всички партии и българското национално заседание да приказва с един глас, разяснява Анастасов.

Днес това беше реализирано, въпреки отново по доста сложен метод и с помощта на опозицията. По наше гледище прекъснахме гледането на бюджета, който сега се явява много ирелевантен, поради комплицираната интернационална обстановка, и пристъпихме към приемането на извънредно нужната обща декларация, акцентира националният представител.

Виждате, че в тази обстановка ръководещи и съпротива към този момент малко си губят смисъла. Опозицията трябваше да свърши общата работа, което е реалност, с цел да имаме една обща декларация на събранието. Сега е значимо да запазим този дух и от тук нататък, без да гледаме обратно зад това по какъв начин ръководещите изгубиха скъпо време в шиканиране и увъртане, а да приказваме с един глас всички управляващи и да действаме по един метод, тъй като по всичко наподобява, че обстановката няма да стане по-лека и занапред ще има доста провокации, сподели още Анастасов.

Ние сме планували всичко това в декларацията, надлежно сме дали мандат и на държавното управление да отиде в Брюксел и на срещата на НАТО, заключи Станислав Анастасов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР